All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Hjälp att borsta upp

Vem rekommenderas bättre att fråga om råd än dem som har renoveringsråd som försörjning? Inredningsarkitekter Anne-Berit Moen och Gry Thalberg i Moen och Thalberg AS har både lång erfarenhet av att lösa freaks för personer som står inför en förvirrande renoveringsprocess.

- Om man börjar i fel slutet betyder det mycket extra tid och kostnader, säger inredningsarkitekter.

Gör-det-själv-nationen

Duon påpekar att även om Norge är en självständig nation, kan det ofta vara trevligt att få lite hjälp ändå. Det finns också många frågor man borde fråga innan man går till jobbet: Löser jag detta? Ska jag göra allt själv eller ska jag hitta några medspelare?

Du kanske har de bästa avsikterna att själv göra jobbet. Ändå kan du spara dina bekymmer, misstag och onödiga utgifter genom att köpa hjälp från personer som har interiörer som ämnen.

Tidig hjälp är användbar

Det är tidigt i renoveringsprocessen som de flesta har mest kvar att köpa oss hjälp. Och du kan bara köpa den hjälp du behöver: Behovsanalys, förberedelse av genomförandeplan eller fullständig arbetsbeskrivning. Du kan också få hjälp med valet av färger och material eller att anställa hantverkare.

Analysera behov

- Många glömmer ofta att ställa frågor: Hur bor vi, vad behöver vi och hur vill vi använda rummen? En behovsanalys är en av de viktigaste, säger inredningsarkitekter.

Men det är inte alltid lätt att vara medveten om dessa behov själva. En inredningsdesigners jobb är att läsa kunderna och tolka sin praktiska livssituation. Den som kommer inifrån ser ofta saker som familjen själv inte har tänkt på.

Vilken typ av person är du?

Behovsanalys handlar inte bara om det praktiska utan också om atmosfären: Är du en person som behöver sinne för humor, fred och säkerhet runt dig? Eller har du mer behov av ljus, luft och öppenhet?

- Det är viktigt att inte köra över kundernas egna åsikter och önskemål. Personens personlighet får inte raderas. Det är ett hem att skapa, betonar Gry och Anne-Berit.

I inledningsfasen ger inredningsarkitekten ofta en läxa till människor. Uppgiften är att skapa en perm med inspirerande bilder genom att klippa och riva ut interiörtidskrifter allt du hittar som du gillar materialanvändning, färg och stil. Det är ett användbart sätt att rikta in målet. Dessutom kan det indikera om du ska göra jobbet själv eller inte.

Skapa en plan

En detaljerad beskrivning av jobbet är förutsättningen för en bra implementering. Även inredningsarkitekter gör följande: Purses och tar hand om boende, rum för rum. Sedan förbereder de en blankett för rymdbehandling.Här beskriver de vad man ska göra med golv, tak och väggar, dörrar, fönster och lister.

- När vi har utvecklat en sådan plan kan den användas som ett recept - oavsett om du ska göra jobbet själv eller överlämna det till hantverkare, säger Anne-Berit.

Färgkollage

Tillsammans med planen utreder inredningsarkitekter ofta en färg och materialkollision. Under hela processen är det viktigt att inte tappa bort den röda tråden, men hålla sig till atmosfären du vill skapa. Det är viktigt att hålla fokus på det hela, ser inte ett och ett rum i isolering.

- Inte frestelsen att använda för många olika material. Fred och sammanhållning är bra för ögat, säger Anne-Berit.

Välj ett Long Life Floor

- Att välja ett bra golv är en bra utgångspunkt. Det kontrollerar ofta många av de andra materialvalen. Golvet kommer att leva länge och överleva förändrade trender. Väggarna, å andra sidan, kan lätt målas, säger inredningsarkitekter.

Gör-det-själv-råd från inredningsarkitekter

  • Skapa en målinriktad skiss på ett papper. Rita upp golv- och väggytor med dörrar och fönster placerade. Då har du en bra hjälp när du beställer produkter.
  • Måla upp stora färgprover. Låt dem hänga på väggen och betrakta dem både i dagsljus och lampljus. Försök att sätta olika färger du vill använda mot dem. Färger "twist" i förhållande till omgivningen.
  • Gör en detaljerad beskrivning av varje jobb som ska utföras och i vilken ordning.
  • Se till att basen är solid. Lägg pengar i vad som kommer att hålla länge, till exempel. golv. Saker som lätt kan ändras kostar inte mycket.
  • Skapa en loggbok med anteckningar om färgkoder och namn på produkter du använder. Detta kommer att göra det enklare att slutföra senare.

ADVERT

Mest populära