All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Hjälp, panelen har blivit mörk!

- Kombinationen av lim som löser upp och väggen utsätts för ljus gör att träet blir gult över tid, säger Chresten Nielsen hos Beckers.

Tyvärr är denna färgförändring omöjlig att förhindra, men det finns behandlingar som gör din vägg vacker igen. När du ska behandla panelväggen finns det ett val som du måste bestämma dig för; Vill du ha en genomskinlig lösning där trämönstret ser ut eller om du vill ha en solid färg? På vår hemsida hittar du ytterligare information om olika behandlingsmetoder.

Genomskinliga lösningar

Är du förpliktigad att behålla träets unika mönster och struktur, kan du använda bin, vax, lut, målade oljemålning eller färgfärger. Det här är alla bra lösningar men kommer att ge olika resultat. På våra sidor kan du hitta beskrivningar av de olika metoderna, liksom bildillustrationer som visar hur resultatet blir.

Färg

Om du vill ha ett solidt resultat är färgen lösningen. Här kommer träets nyanser och mönster inte att se ut som i de genomskinliga behandlingarna, men du kommer i gengäld att få en vägg täckt med bara den färgomfång du vill ha. Om du vill ha ett mer speciellt resultat kan laser eller lätt slipning ge spännande effekter. Vid målning av en panel är det absolut nödvändigt att du använder en klibbig färg för att hålla din kvist på plats och undvika skador. Information om olika typer av färgbehandling och quiltfärg och exempel där målning av panelen är klar finns på länken på höger sida.

ADVERT

Mest populära