All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

HJÄLP, jag har haft 10 inbrott i 9 månader!

Antal bil inbrott är på väg ner. Men Kenneth Dokkebergs (31) gamla Mazda 323 från 1986 hjälper inte till att dra ner statistiken. Över 9 månader har han haft en inbrott 10 gånger!

- Det är helt hopplöst. Bilen har parkerats på samma ställe hela tiden. Konstigt att de väljer min bil varje gång. En "gammal gäng" hos en Mazda kan inte vara så spännande?

Eftersom det inte kommer många tjuvar med sig när de bryts in i bilen som parkerats i Thorvald Meyersgate vid Grunerløkka i Oslo.

- De som var där ute kom först med CD-spelaren. Därefter har avkastningen varit dåligt, säger Kenneth.

- De har tagit en Elvis-CD och en stor öl. Jag saknar särskilt CD-skivan, men åtminstone förstörde de inte något. Det skulle ha varit värst.

Du är inte så intresserad av att spendera så mycket pengar på att reparera en sådan gammal bil.

Har gett upp

Nu finns det inte mer han kan göra för att förhindra inbrott i Mazda.

- Jag tömma bilen för något som kan vara av intresse, det låser och tillåter alla ogräs som handskfack och askfat vara öppna så att de ser att det inte finns något att ta tag i, säger Kenneth, som också bifoga ett extra rattlås.

- Det är nästan fantastiskt att de stör att bryta sig in. Jag vet inte längre om jag ska skratta eller gråta. När jag går ut för att ta en resa i bilen, hoppas jag bara att tjuvarna har stängt dörren ordentligt. Det är lite galet när dörren är öppen. Då tänds ljuset i bilen, så det släpper ut ur kraften, så jag kan inte börja, säger Kenneth.

Mazda 323-sedan är inte precis en glid. Ändå tjuvarna dras mot den som moths mot en tänd lampa. Foto: Auto-fil Visa mer

Belastad täckning

- Det finns två anledningar till att de bryter in. Antingen försöker de öppna bagageutrymmet från insidan eller någon som sover där. De är visserligen besviken ändå, det finns inget av värde i bilen och det är ingalunda en bra plats att sova i.

Men Kenneth är inte ensam om att ha haft sin bil brutit sig in på torget.

- Jag har sett många glasskärningar där. Jag är glad så länge som de inte förstöra något. För att försöka stoppa dem har jag gett upp den längsta tiden.

Rattlås är ett effektivt medel för att förhindra att bilen försvinner. Tyvärr hjälpte det inte Kenneths fall. Foto: Autofil Visa mer

Fördömt efter tionde inbrott

Så småningom gick det som det ska gå. Bilen hade varit i nära kontakt med bildukar hela nio gånger och kom från den med läget intakt. Men den tionde tiden var det över.

- Bilen försvann en gång till från Torvald Meyersgate, men den här gången var det inte möjligt att hitta den igen.

Ett par dagar senare kommer en telefon från polisen, som kan säga att Mazda har använts i en serie inbrott i den östra delen av landet, kommer. Bompasseringer i Østfold är registrerade, vilket innebär att de verkligen har varit i ordning.

- De hade verkligen härgat bilen. Det fanns papperskorgen och tjuven överallt, förutom att de knappt kördes efter ransacken. Här var det bara att ge upp, säger Kenneth som nu har fått en ny bil.

Mazda 323-sedan är inte precis en glid. Ändå tjuvarna dras mot den som moths mot en tänd lampa. Foto: Auto File

"Vad är det där?" Kenneth Dokkeberg (31) är milt upprörd av täta inbrott i sin nu fördömde Mazda 323. Foto: Autofil

Extra dåligt när tjuvar inte stänger dörren bakom sig. Då kommer batteriet att tömmas tack vare det inbyggda ljuset. Foto: Auto File

Ett bra tips för att undvika inbrott är att lämna handskfack öppna för att visa att det inte finns något att stjäla. Foto: Autofil

Hjullås är ett effektivt botemedel för att förhindra att bilen försvinner. Tyvärr hjälpte det inte Kenneths fall. Foto: Auto-fil

ADVERT

Mest populära