All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hjälp i trädgården

Cool och kör

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Inom kort är all snö borta och det gröna gräset börjar rör framåt. Då är det ute med motorkraft och muskelmassa - eller kanske du kan klippa ut muskelmassan?

Om du har en traktor, kan du köra runt och slå på gräset - medan maskinen kan användas för andra praktiska saker i trädgården eller i stugan. Och inte minst: Du kan se cool ut samtidigt.

Kolla bilderna på de coola traktorerna här - lämpar sig för privat bruk.

Endast för privat bruk

- När du väljer en trädgårdstraktor, måste du bestämma om du vill ha en uppsamlare för gräset, eller om du bara välja sidoutkast. Den mest populära för individer är sidoutkast, eftersom de med samlare blir mycket våldsamma, säger försäljare på Skogsredskaper, Rune Kirkenær.

De traktorer som vi presenterar i den här artikeln är lämpliga för privat bruk. Med andra ord är det inte maskiner som kan användas professionellt, till exempel i bostadsföretag.

Men hur stor trädgård behöver du för att "försvara" att köra en traktor istället för att trycka en vanlig gräsklippare framför dig?

- Jag tror att våra minsta maskiner (som LR2107C från Jonsered) är lämpliga för dem från 900-1. 000 kvadratmeter och uppåt, säger Kirkenær.

Men kan dessa traktorer användas för andra förnuftiga saker, som snöborttagning?

Två modeller från Husqvarna tillverkaren. Visa mer

- Dessa små maskiner lyckas inte rensa snön tillräckligt bra, då behöver du en kraftfullare maskin. Men du kan också köpa en hel del utrustning för de små traktorerna, till exempel en liten släpvagn eller gödningsspridare, förklarar han.

Två typer av

Superior, finns det två typer av traktorer som används för att klippa gräs: Vanliga traktorer, och de som har klippaggregatet framför traktorn (ryttare).

Enligt Husqvarna är skillnaden mellan en traktor och en ryttare endast att traktorn har sin skärenhet under maskinen, medan föraren har ett frontmonterat klippaggregat.

För större, fria områden kan du också välja en traktor med centrerad klippaggregat som en ryttare. Men det finns många buskar och hinder i trädgården, är föraren med sin frontmonterade klippaggregat att föredra eftersom det är flexibelt och lätt att komma till.

Dessutom har föraren fördelen att den inte kör över gräset innan den skärs. Men traktorn har fördelen att det är möjligt att samla gräset - det fungerar inte föraren.

Det man ska välja beror i huvudsak på vad som behöver vara.

Traktorerna som vi samlat i denna artikel är bara de vanliga traktorerna. Ryttarna är vanligtvis lite dyrare.

Här ser du bilderna på de vackra trädgårds traktorerna.

Pris

De allra billigaste traktorerna kostar 10.000 kronor. De typer som vi presenterar här kostar alla mellan 12 000 och 20 000-25. 000 kronor.

Det är ganska möjligt att hitta ryttare och traktorer för trädgårdsodling som kostar 50, 000-70. 000 kronor. Men att spendera så mycket pengar på maskinen är inte nödvändigt om du har en mindre privat trädgård. Vad man får mest om man betalar mer är en kraftfullare motor. Och du behöver bara nå ett stort område eller använda maskinen flera timmar om dagen.

Externa länkar:

MTD och Bolens: www. bye. nej

Husqvarna: www. Husqvarna. com

Jonsered: www. jonsered. nej

Stiga: www. Stiga. nej

Viking: www. stihl. nej

Honda: www. Berema. nej

Partner: www. partner. electrolux. com

ADVERT

Mest populära