All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Rädsla för höjder!

Morten Birkeland är uppenbarligen inte mannen att ringa om du behöver hjälp med att sätta julstjärnan på julgranen. Han gillar den bästa heeeelt där nere.

I djungeln i E30-talet är det relativt långt mellan dem som verkligen är sluttningar. Blodsenk-ja, men luft? Det är billigare.

Projekt

Morten, 22, kortklippt i öronen och från Bergen. Gilla att hamra på stål, gå på promenader och träna. Om han inte bär damer på den, har han ett enda trick i hans ärm. Flickorna favorit; lägre BMW.

Men det hade nog varit lättare att träna ordentligt på check tickers än att förvärva den rullande kontrollen.

LITE MAKE: E30 har utrustats med M-Tech styling, och med ny färg och hjul är det inte längre nödvändigt. Foto: KAJ ALVER Se mer

- Jag köpte bilen som en rullande kropp, och knappast någonting.

E30 var bara ett tunt skal av sin gamla "Jag" och saknade saker som är praktiska i en bil ... Som ett interiör. Och skärmar. Och dörrar, rustning, frontplatta ... Annars var det bra för "bilen". Eller är det verkligen en bil när det saknar allt detta och motorn? Ja, det var projektet Morten ville ha, och det var det han fick.

- Jag hade jobbat ett år som bilmotor när jag köpte bilen, så jag kände att jag var redo för ett så omfattande projekt.

POWER SHEET: Inredningen har en riktig stretch i form av E36 M3 Vader stolar. Foto: KAJ ALVER Se mer

Mer freaking-than-cold

För att minska risken för sjukdom som en följd av att dra, var det alltid nödvändigt med nya dörrar. Dessutom måste Morten använda all sin erfarenhet som bilmästare eftersom hela karosseriet skulle korsas och slutföras med nya kroppsdelar. När han gjorde det bra, köpte man också M-Tech plastbitar och hela paketet var målade i Platinum Grey.

LITE MAKE: E30 har utrustats med M-Tech styling, och med ny färg och hjul är det inte längre nödvändigt. Foto: KAJ ALVER Se mer

Som tidigare nämnts var det fortfarande en liten haka på bilen till Morten; det saknade motor. Så ganska tidigt i processen handlades ett 170-hästarskön från e30 325i. Men det var inte meningslöst. Till något, verkligen. Så efter en evig bris med byte av toppar och hut med nävar i luften, kassades det till förmån för en ganska ambitiös förändring.

- Jag ville ha något knäckt och agerat på en M5-motor. 3, 8 liter, 340 hästar.

Killer motor, men det blev mer freaky-än coolt. Det varade bara två veckor, och tack för din uppmärksamhet på vår väg till vårmönstret i Bergen.

2, 8 liter rack var lite mer än original. Foto: KAJ ALVER Se mer

Stans före prestanda

När du har fingrarna i den verkliga gyllene hönen är det svårt att släppa taget. Så gav Morten inte upp och spenderade mycket tid och pengar.De flesta pengar. Eftersom han slutade skicka motorn till EBB-Motor i Stavanger, som byggde upp den igen. Ta sedan hem och sälja det.

- Jag försökte få så mycket pengar som möjligt genom att sälja motorn medan det var stroke, men det var fortfarande en förlust. Också hamnade köpa en 2, 8 - 24v för att transplantera e30.

Motorn har aluminiumcylindrar med Nikasil-beläggning snarare än en gjutjärnsmotor, vilket betyder lägre vikt. Motorn bröt faktiskt i flera listor över de tio bästa under perioden 95-98, eftersom den drivs av bensin med låg svavelhalt.

KLÄDER: RH-Mesh-hjulen har klädd lite kropp när Morten har sänkt systemet helt. Tuff - men inte våldsamt körbar. Foto: KAJ ALVER Visa mer

Modda luft

Denna bil skördar en blick eftersom det är en E30. Men det är stanken som får dig att se igen. Prata om att ligga på magen helt. Ingen chans att dessa är korta dämpare och klippa fjädrar, här talar vi luft.

- Jepp. Undertecknad K-Sport faktiskt. Men det är verkligen för E36, så jag har ändrat en del på den. Bakom, jag har avskuren backfjädrarnas övre mittpunkt och kortet i nedre delen så att det inte kom i kontakt med krockkudden monterad på bärarmen. Framför e36 328 spindlar och bärarmar från E36 M3. Sedan har jag använt excentriska linningar och byggt om K-sportens tornlager så att den passar E30, eftersom de är bra för camber och bygga lite i höjd!

JUSTERBART: Camberjustering är okej att ha ett snettat hjul under skärmarna. Foto: KAJ ALVER Se mer LOWER LOW: Människor med samma intresse hittar varandra. Foto: KAJ ALVER mer BLOW STÖTDÄMPARE: Det är inte bara container läckor, betyder det också att Morten kan läpp bil helt ner på buken- och inte minst få tillbaka upp till normal höjd. Foto: KAJ ALVER Visa mer

ADVERT

Mest populära