All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tunga saker rullande

Många saker i huset och hemmet är för stor och tung att lyfta ensam, ibland till och med för tung för två . Då kan du alltid fråga några av grannarna, men alternativet kan också vara smarta vagnar.

Läs också: Låt dig inte luras av "Marcus" på Finn. com

Uppfinningen av hjulet var känd en vändpunkt men ett hjul gör inte mycket nytta om suspensionen så smart. Därför finns det många vagnar för tunga behov, men de brukar ta mycket utrymme, speciellt när de inte används.

Den fist användbar av oss kan göra sig små vagnar för att flytta tunga saker på, kan hjulen köpas och material är inte svåra att uppnå. Men då blir det som att speciallösningar.

Finns det några vagnar som passar allting? Stora och små föremål, tunga eller bara obestridliga?

Läs också: Nu måste du anmäla någon förändring två gånger

3-hjuliga vagn

Foto: Brynjulf ​​Blix mer

Nej, det är inte för småbarn, utan snarare en helt lysande koncept. Det som finns på tre ytor lutar inte och fördelar belastningen automatiskt.

Med tre hjul på tre armar som sticker ut från en nedsänkt skål löser du de flesta problem. Ställ föremålet på benet, lägg dem på en skål. Om objektet är platt, lägg det bara på toppen, det finns tre gummipuddar som fördelar vikten och ser till att föremålet inte glider.

Vi köpte vår 3-wheeler hos Jula, som är en stark utmanare till Clas Ohlson och Biltema. De bygger också på god gammal svensk postordertradition, men har etablerat butiker på flera ställen i Norge. Vagnarna kostar bara 79 kronor för paret och du behöver två par.

Läs också: Rörmokare bojkottar billiga produkter

Foto: Tillverkaren mer

Du kan också köpa liknande vagnar på nätet, där du kan hitta mer kraftfulla varianter med större hjul. Letar du efter "3-hjuliga dollys" hittar du fler alternativ.

Om du flyttar objekt på mycket ojämna undantag, föredrar större hjul. På passande hårda undantag som inte är de mest utsatta, fungerar hjulen från Jula perfekt bra, även på mycket tunga föremål.

ADVERT

Mest populära