All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tung modernisering

Köket, beläget i en gammal rådhus i Oslo, är ljus och mysig, med ett stort fönster i ena änden. Där öppnar man en vacker utsikt över bakgården och staden. Det finns också inget att säga om takhöjden. Familjen fann emellertid att inredningen var föråldrad och kunde tänka sig sittplatser för mer runt bordet.

Utgångspunkten var en vitmålad ekparkett och resten av 80-talets stil och material. Nu önskades en mer modern och strängare stil, helst i grå färger kombinerad med svart.

Gamla och nya skåp i vacker förening, i gott samarbete med vinylplattor på väggen. En svart tavla målade med målade målningar är en fin och praktisk touch.

Skiftning

Hylla med böjda hyllor avlägsnades och gav golvutrymme.

Kökets inredning hade tidskrävande 80-tal, till exempel listor, handtag, bänkskivor och tallskal. Eftersom allt var i gott skick verkade det lite skönt att ersätta det. Därför behålls stekarna medan huvarna byts ut med snäva slutna stängningar och smala handtag.

Både gamla och nya skåp har trädörrar runt dörrarna och mycket liknande inredning - bidrar båda till att skapa en helhet.

De gamla skåpens trähandtag ersattes med långa borstar i borstat stål och ändhylsan avlägsnades, vilket tog bort skåp från 80-talet och in i vår tid - bra tips för alla som sitter med liknande dekorationer!

Färger

En solid furboard är historia och "bytas" med en ny, gråfärgad utgåva.

Framsidan av de nya huvarna har en mörkgrå färg. De har också trädörrar runt dörrarna, som i de ursprungliga skåpen - ett medvetet val att uppnå överallt när ny och gammal inredning kombineras. Samma beslag i borstat stål betonar också detta. Tallrikens bänkskiva är ersatt med en lätt laminatvariant, i en ljusare grå nyans.

En av väggarna har tapeter, med gråfärgade träramar på en vit bakgrund. Över kaminen och mellan topp och botten skåp finns golvplattor i vinyl, med dekorationer av stenar - en tuff touch som också är praktisk för rengöring. Bordet har ett nytt liv med grå färg, och från att vara en ganska bekväm furubord är det som om det blev mer stolt och "rätar ryggen"! Golvet är oförändrat och ger en varm nyans till rummet.

Sittbänken är praktisk, med kuddar för säte och rygg och med förvaringsutrymme under locket. Det grova gråmålade tyget är trevligt för tapeten.

Praktiska lösningar

Staplingsmaskiner gav vinst och den grå ramen av laminat är en del av inredningen.

Köket är långt och smalt, och här är både invånare och gästerna ätit. Medan det soliga matbordet i tallet har två flikar och lätt rymmer många, var det värre med golvytan.

Kylskåp, tvättmaskin och diskmaskin stod ursprungligen i linje och längs en lång vägg och tog upp värdefullt utrymme.Nu staplas maskinerna och har en ram runt dem, gjorda av samma material som bänkskivan. Det faktum att sluthylla på köksskåp försvann gav också en vinst på plats. Plötsligt fanns utrymme för mer runt bordet, och en bänk snugglade längs en lång vägg. Den erbjuder över två meter sittplatser, samtidigt som det ger värdefull förvaringsutrymme under sittplatslocket. Rygg- och sittkuddarna dras i samma tyg som passar tapeten bakom bänken.

Det finns ingen bild, bara visa, så det finns ett medvetet val att inte ha gardiner, vilket ger det maximala antalet ljus, luft och synpunkter.

Nu finns det plats för många runt bordet och färgerna är inställda.

ADVERT

Mest populära