All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Värme på terrassen

->

Sundwind terrassvärmare förlänger trädgårdsfestet. Den är utrustad med rostfria brännare och piezotenner. Det föreslagna priset är $ 3450.

Vi känner alla till problemet med trädgårdsfest som kom till ett abrupt slut när solen gick ner och alla fick gåshud. Skymningen och det blå ljuset skapar en magisk stämning, och det kommer definitivt inte att vara samma humör om vi måste bryta upp och krypa inomhus.

Det är helt enkelt att känna igen: här uppe i norr, med vår kallt klimat behöver vi ibland lite hjälp om vi vill njuta av oss på uteplatsen när solen har gått ner.

Lyckligtvis finns det flera olika sorter av så kallade terrassvärmare som gör att du kan njuta av din sena natt utan att frysa.

Du får dem drivna på både el och gas. Oavsett om du har en stor terrass eller en liten balkong, finns det en modell som passar dig.

Elvärme

Om du har möjlighet till ström på terrassen, kan du relativt enkelt montera en elvärme. De flesta typerna levereras med sladd och plugg och kräver inte mer än 10 ampere. På en 10-timmars kurs kan du använda maximalt 2400 watt. Å andra sidan kan du ladda upp till 3600 watt med 16 ampere.

Läs också:

Bygg en varm uteplats i trädgården

Hur man bygger en varm uteplats i trädgården.

Tänk på att eluttagen måste installeras enligt en godkänd installatör. Du måste också använda ett installationsprogram om du vill flytta eller återuppta ett befintligt uttag.

Värmen från dessa elektriska modeller upplevs som värmen från en eldstad. Du blir varm på sidan mot värmekällan, och den är varmast för den närmaste.

Det finns en mängd olika modeller att välja mellan, både fristående och modeller för enkel vägg- eller takmontering. Fördelen med frittstående står för sig själv, du kan flytta dem runt hur det passar dig. Dessutom har en stor golvmodell en mycket bättre spridning än en mindre fast typ.

En väggmodell tar mycket mindre utrymme, men värmer inte värmen också.

Om du har ett inbyggt och permanent säte kan en takmodell monterad över bordet vara en bra lösning. Det kommer att sprida värmen relativt bra för alla runt bordet. Nackdelen med alla dessa modeller är att värmen kommer från ovan, och som det är känt är det oftast på benen som vi fryser. Då är en lungande filt på varje stol tillbaka och en korg med tjocka ullsockor en bra gest.

Det finns också några mindre golvmodeller som kan placeras under bordet. De ger en fin känsla av ben till benen, men vi måste vara uppmärksamma på sammet och brandfara! Det är snart gjort för att bli för nära med ett byxben eller en filt!

Läs också:

Levegg - här är tio tips

Ska du skapa ett vardagsrum i år?Läs dessa tio tips först.

Tyvärr, vind eller vind minskar värmeffekten från alla modeller avsevärt. Försök därför skapa en varm miljö vid sätet.

Gasvärme

Om du inte har ström på terrassen kan du uppnå god värme och lameness med hjälp av en gasvärmare.

De mest använda modellerna ser ut som en tung stållampa med brännaren som en hatt eller ett paraply på toppen. Gasflaskan är placerad i en sluten kammare på botten. De kräver mer utrymme än en elektrisk värmare och är därför dåligt för små balkonger.

En gasvärmare är dock ett bra alternativ för dem som har en stor terrass eller en stor sittgrupp som ska värmas upp. De kräver ingen installatör, de är relativt enkla och passform och du behöver bara en gasbehållare från närmaste bensinstation för att uppnå den efterlängtade, varm sommarkväll.

Läs också:

Bygga terrassen med ett glas front

Bygga terrassen med ett glas front om du vill ha fler vyer.

De flesta modeller har en tvåstegsbrytare som gör att du enkelt kan styra värmen. Dessutom är modellerna lätta att flytta, så du kan enkelt trycka värmekällan vart du vill. Bästa platsen får det om det kan stå som en kontaktpunkt bland gästerna.

Genom att placera gas värmeelement bakom mitten sätet på långsidan av bordet kommer i allmänhet att ge god värme mest. Några nya modeller har också dubbla brännare, så att du enkelt ska kunna styra både värme och gasförbrukning som du vill.

Tyvärr, med lite vind, minskar värmeffekten. Värmeverkets bästa effekt är därför när sätet är fastsatt.

Konsumentinfo:
  • Sunwind: Tel. 67 17 13 70 www. Sunwind. nej
  • Elkjøp: www. Elkjop. nej
  • Plantage: www. plantage. nej
  • Europris: www. Euro. nej
  • Cabin shop: www. stuga butik. com

ADVERT

Mest populära