All egendom: trädgård, kök, inredning >> Energi

Värme

strålande

Strålning värme leverans som osynligt ljus. Dessa strålar passerar genom luften tills de träffar ett material som absorberar de strålar. Detta material kommer sedan hetare.

Denna form av värme är trevligt där du vill ha snabb och direkt värme från eldstaden. När arrangera möbler och andra hushålls bör komma ihåg att det kan vara mycket varmt nära eldstaden. Fristående skärmar kan användas för att stoppa varma strålar i särskilda riktningar.

kombinationen av strålande och konvektion

flesta eldstäder är en kombination av strålning och konveksjonsprodukt. på framsidan av produkter med glasdörr kommer eld strålning genom glaset.

på baksidan finns monteras vanligtvis konveksjonsplater för att skydda väggen. det är oftast konstruktionen av sidoväggarna hos den produkt som avgör om den betecknas som en strålning eller en konvektionsugn. i verkligheten ne sten alla produkter en kombination.

Lagring av värme

Allt material som värms genom förbränning kommer att ge värme tillbaka när metabolism saktar och slocknar. Även om det finns variationer i materialets förmåga att absorbera värme, är det i huvudsak hur många kilo material och hur varmt det är, som avgör hur mycket värme lagras.

Plate radiatorer är ofta lättare än gjutjärnskaminer, därför är det sagt att plattvärmare blir snabbt varmt och kallt snabbt. På samma sätt tar en tyngre gjutjärnugn lite längre tid för att bli varm och stanna varm längre efter att du slutat skjuta.

Ugnar som "Spisar" och stengodsugnar väger ofta hundratals kilo. Sådana ugnar måste avfyras en stund innan värmen börjar hälla ut. I gengäld får du en mycket mjukare värme som fortsätter att hällas långt efter att du slutat skjuta.

ADVERT

Mest populära