All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Han undrar dig i ditt hem

Dust säljare, som går från dörr till dörr och sälja dyra dammsugare för privatpersoner, lever och mår bra. - Eller kanske vi säger det värsta, skriver konsumentombudsmannen i ett pressmeddelande.

Denna oro berör denna tid för säljare av Envirotect "miljömaskiner". Detta är särskilt dyra dammsugare, som inte bara är renare, det kan också rena mattor, det kan suga, det kan blåsa och även rena luften av pollen - ofta med aromatiska oljor för lite extra omvårdnad.

Huset är ren, kommer Sweetie botas av allergi, och när maskinen så kommer med över 20 små delar, är det inte så konstigt att processen är dyr. Lycka som säljaren gör att du kan pruta?

Läs också: Stort dammsugare test

- Grattis, du har vunnit!

Konsumentombudsmannen var redan i dialog med en av distributörerna för dessa miljömaskiner förra sommaren. Flera konsumenter hade klagat över säljarernas beteende, bland annat att säljaren slog in i hemmet och hävdade att han kom för att leverera ett pris i en tävling. Priset visade sig vara en aggressiv dammsugare som inte skulle ta ett nej för nej, och skulle inte vara i flera timmar.

De trick du faller för

Självklart går inte alla förare att lura dig, men de flesta har några kloka tricks som gör att du glider.

Det vanligaste är att lura dig på pris. De börjar med uppblåsta priser, och det kommer - precis som om man stod och haggled i Souk i mitten av den yttersta regionerna Kairo: - Nu kan jag erbjuda dig en rabatt, men bara om du slår till idag. Specialpris för dig, min vän ...

Vi reminisce grannar glad kunde berätta för varandra över aktern att de hade köpt en dammsugare av den charmiga ung man som kom på besök i går. En av dem kan säga att hon hade tappat priset ner från 12 000 till 9 000 kronor. Den andra, som ursprungligen var glad och trodde att han hade gjort en hel del, kände plötsligt öm. Han hade tappat priset för samma dammsugare ner från 15 000 till 10 000 kronor ...

Ju högre priset desto billigare blir det?

Förvirring med olika prisnoteringar, artificiellt högt förepris, är försäljningslinjer som också är vanliga inom livsmedelsindustrin. Läs mer om hur du lär dig DinSide Economy.

Flera av klagandena reagerade också starkt på att säljarna vädjade till föräldrarnas inneboende skydd av barn och möjliga astma hos de små barnen.

- Ett sådant förfarande som beskrivs i de klagomål vi mottog hör inte till någonstans. Samtidigt visar den vanliga behandlingen av de klagomål vi skickar att de är värdelösa företag, säger Brubrukerbomb Bjørn Erik Thon.

Även om konsumentombudsmannen har varit i dialog med företaget att hantera sina handlare, verkar det inte som att det har hjälpt någonting.Några mindre byråer avbröts, men det finns flera olika aktörer i östra Norge. Och det är samma maskin som säljs.

Här luras du: De värsta konsumentfallen

32. 000 NOK

Det typiska försäljningspriset för dessa maskiner är enligt en representant för det företag vi fått, 32 000 kronor. Detta visas inte på företagets webbsidor.

Vilken av dessa är billigast?

Du skulle bli förvånad vad norska konsumenter svarade ... Läs mer: Hur man luras utan att känna till

TV2 Hjälper har tidigare testat dyra vakuum med hjälp av National Institute of Technology, på en dammsugare från Miele , modell S5780, för 3 500 kronor. Miele "billig" dammsugare, som förresten vann konsumentrådet testet av dammsugare under 2007, vann även denna mini test.

Inställning

Det är därför fortfarande klagomål om säljare av produkten, även om konsumentombudsmannen är i kontakt med företaget. Det har inte lyckats DinSide att få representanter från Envirotects enda agent Attitude Norge Ltd att kommentera saken, men vi kommer att uppdatera den här artikeln om de kommer tillbaka till oss.

Dagbladet. com har tidigare sett i hemmet försäljning av støvsusgere, och du kan läsa mer om här: Skulle du köpa dammsuger den här mannen?

ADVERT

Mest populära