All egendom: trädgård, kök, inredning >> Frågor Och Svar

Dödliga plattor utomhus

Epoxi blandat med sand är inte en säker och hållbar lösning för halkskydd på frostresistenta plattor utomhus. Det finns alltid någon som klarar av att få en tillfällig lösning med bra resultat, men professionella rekommenderar inte lösningen med epoxi och sand.

Slitage som nagellack

Båda tillverkarna av epoxi- och chiptillverkare är överens om att det är mycket svårt att få epoxy och sand för att ansluta sig till frostresistenta plattor, även om en kvarn och mattor ner ytan först. Frostsäkra plattor är så svåra att allt som man skulle kunna få brickorna till plattorna är slitet ut igen. "Som nagellack på fingernaglarna", som en av tillverkarna använde som ett exempel. Resultatet kan vara en farlig falsk säkerhet om man inte ser att färgen med sanden är borta eller att plattorna lägger lös sand som kan glida. Lös sand kan vara farligt slät det också! En annan nackdel är att utseendet: skinnfärg på ytan kommer att synas även om epoxiden är transparent.

Kan brista

Det finns flera frågor som kan uppstå - beroende på kvaliteten på frostsäkra kakel, och om det är epoxi gemensamma. Normalt måste frostsäkra plattor ha ungefär vattenabsorption och "andas" genom lederna. Man kan riskera att ytan kommer att spricka om kakans kvalitet inte är optimal, och båda plattorna och lederna är täckta med epoxi.

Vad kan göras

de råd vi har fått från producenterna är möjligt att ersätta de släta plattor med halkfria plattor i de områden där man går, eller lägga kablar i de avsnitt som är mest riskfyllda. Var försiktig med att ta bort vattnet som ligger och salta bra på isiga ytor. Som ett möjligt alternativ har vi kontrollerat huruvida glidande tejp kan användas utomhus. Om bandet limmas på en torr och ren yta, och det finns plussar, kommer bandet att klibba fast mot frostfria plattor. Slipskyddande tejp förhindrar endast glidning på våta ytor. Om det häller över ett slitstarkt tejp, förlorar bandet sin antislipande effekt.

ADVERT

Mest populära