All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Har du haft myror på besök?

Myror kan vara obehagliga att besöka i huset eller på uteplatsen, men ofta är de mer irriterande än faktiskt skadliga.

Det finns olika typer av myror, och de har olika beteenden. Vissa människor brukar flytta in i dina väggar om du förstör din tua ut, medan andra föredrar att bygga ett stort bo med tallnålar utanför.

The Notorious Shelf Hour

Mareen som är mest rädd för att komma hem är hyllan. Detta är en stor myror, och det har ett rykte för att äta trä. Det gäller bara i viss utsträckning, men klistermärken är bättre än sitt rykte . Stiftet använder inte trä som näring, men de gör boskap i träet genom att gnugga tider.

The Ubud Guest: När det har gått ner, kan mauren vara en hyresgäst som kan vara svår att bli av med.

- Loggen är uppbyggd i bruten trä, men när kolonierna växer kan de expandera träet för färskt trä. Över tiden kan skador på träkonstruktioner vara lokalt kraftfulla, skriver Mycoteam.

Om du har en logg nära huset bör du inte ta bort tua . Det är bättre att låta dem vara där de är än att försöka förstöra ägarna, för i värsta fall riskerar du att flytta in i ditt hem när deras hem förstörs.

Läs också:

Undvik maurattacker

Bra råd om maurinvationer.

Skaldjurmaren

Red Forest Mare är ofta förvirrad med stockar, men de har inte de styva håren på bakkroppen som manteln har. Dessa myror bygger vanligtvis inte bon i hem, men det kan ändå uppstå ibland.

- Om det finns en ökning av antalet myror i bostaden kan det dock indikera att de har gjort ett bo inomhus. Man bör då leta efter tungt material eller platser där de kan ha gjort en bo med tallålar som de har tagit in, rekommenderar Mycoteam.

Tuer utomhus borde vara i fred om de inte är så nära hemmet att det är synd. Skulle du ta bort tua bör du kalla på skadedjurskontroll.

Den varmhjärtade sockerrullen

Svartmaskar kallas också sockermare, och du kan ha haft denna typ av trädgård på uteplatsen eller i trädgården. De gillar värme och föredrar att bo på soluppvärmda områden nära ytan, till exempel under steniga backar.

Liksom de andra myrorna, kan den sugära hoppan slå sig inomhus. Det positiva är att de gör liten skada på själva byggnaden, men nackdelen är att de kan vara en stor känsla.

- Jordmaur gör liten skada på byggnaden, men de kan vara irriterande genom att ständigt dyka upp på nya ställen. De kan förorena livsmedel genom att gå i orena områden och sedan sprida infektion till, till exempel, Mat, skriver ABS Pest Control.

Läs också:

Nu vaknar månen livlig

Vårsolmen vaknar myran från vinterhöst. Mauren är hungrig och drar inomhus för att hitta mat.

Andra myror Art

Pharaom är en liten tropisk maurart. Det tycker om det relativt varmt och fuktigt, och det betyder att det inte lever fritt i Norge.

Sauemaur lever i små kolonier och gör liten skada i byggnader. De kan fortfarande visas i hemmet, letar efter mat och bli irriterad på det sättet.

Källa: Mycoteam och ABS Pest Control

ADVERT

Mest populära