All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Sy ditt nya vardagsrum

Detta jobb kräver noggrannhet och bra tid, men i gengäld är det en rättvis och stor omvandling.

Pre-seam Preparation

Gör en mall för kuddarna med tydlig byggplast. Lägg kudden på ett bord för att göra det lätt att arbeta med. Fäst byggnaden plast med stift på ena sidan av en kudde. Dra sedan en liten tjock tusk längs sömmarna på kudden. Ta bort stiften och klippa mönstret. På så sätt får du rätt avrundningar i hörnen. Klippmönstret läggs på en dubbel bit tyg så att du kommer till båda sidor av kudden. Klipp dubbelt tyg med en bra sömnad, ca. 2, 5 cm. Det är okej att ha lite att fortsätta. Använd samma procedur på armstöden, men lämna mycket tyg på insidan av dessa för att skjuta tyget i frakturerna mellan sätet och armstödet.

Se vardagsrummet som soffan gjordes för här.

Tjockleken och kanten på kuddarna och armstödets bredd och längd, mäta med en mätnål. Skriv ner målen och du kommer att få dem genom hela arbetet. Om du vill ha en kant på sömmarna, som på bilden, beräkna 2 cm extra höjd på armstödets kuddar och bredd. Utsidan av soffan / armstödet beräknas nedåt med ca. 6 cm sömssöm för fastsättning. Detsamma gäller för framsidan (smala stycket) på armstödet.

Mät också botten / framsidan av soffan. Beräkna ca. 10 cm i sätet och ca. 6 cm skära ner. Kom ihåg att det finns tillräckligt med tyg på sidorna för att trycka in det i klyftan mellan fram och armstöd.

som sektioner skars ut innan du tar bort mönstret på tyget, ta sömmen gå med märkning papper och visa hjulet (Fig. 1). Placera en tidning på bordet under märkningspapper, tyg och plast så att du inte ritar märken i bordet. När du har skärpt en sida, ta bort plastmönstret, vrid tyget, sätt det på markören och märka med styrhjulet på andra sidan. När alla delar är skurna och markerade börjar vi med sömmen.

Det första vi gör är att sy klämborrhäftarna runt kuddarna (fig 2). Se till att dessa kommer i kuddens baksida så att de inte visas. Uppdelningen med kardborrebandet sys ihop med resten av längden i ena änden.

Fäst längden till toppen och botten av dynan med stiften på vingarna (bild 3). När detta är klart kommer du att se var man ska sy längden / kardborreens andra ände. Pillow pull sy ihop. Rengör sömmen till ca. 1/2 cm och sy avgjutning på alla stygn. Öppna kardborrebandet och vrid kudden så att skålen kommer ut. Om du vill ha en kant runt kuddarna som på bilden, gör det som visas i Fig. 4 a, b, c.

Montera armstödets delar med stift för sömnad, se fig.5. Rengör sömmen till ca. 1/2 cm och rulla över alla stygn. Vik i kanterna som inte sys ihop och lägg neråt.

Lägg ner nedre änden så mycket som på armstödsdelen. Gör ett brick på ca. 1 cm upp och sy det här. Mäta tyget på soffan där hörnen är och sy dem enligt fig. 6.

Vi har inte tagit hand om att dra tillbaka bakom kuddarna eftersom det inte verkar.

Padsna sys som ett örngott (se figur 7).

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära