All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Har ditt hem vuxit i värde?

september är en månad som visar vilken riktning marknaden kommer att gå längre än ett år, och sedan fastighetsbranschen presenterade sin färska statistik torsdag morgon var räknar med en utplaning av priserna detta fall bekräftades.

Bostadspriserna är 0, 1 procent högre än augusti 2009, 4, 3 procent högre än samma månad för ett år sedan. Priserna på villor steg 0, 4 procent från augusti till september. Lägenheterna steg med 0, 1 procent under samma period, medan priset på bostadshus minskade med 0, 7 procent.

Med detta sagt - kronan värdet på bostäder är tillbaka på rekordnivå i augusti 2007, men justerat för inflation, finns det fortfarande en bit kvar innan priserna är på topp: Det genomsnittliga priset är sex procent lägre, om vi tar även detta med i beräkningen.

Hur mycket är ditt hem värd?

Ta reda på vår bostadsprisberäknare

Detta är dock genomsnittligt, vilket säger lite om ditt hem. Så hur har prisutvecklingen varit där du bor?

Nedan kan du se en översikt över prisutvecklingen i de största städerna - och i nästan alla läns län. De områden som inte ingår är utelämnade eftersom siffrorna är så små att det inte är tillräckligt att dra tillförlitliga slutsatser.

En ny tjänst från Finn. nr 9 gör det lättare att ta frestelsen på bostadsmarknaden

-1

Sarpsborg
6 -1 Fredrikstad
1 -1 Oslo
-1 0 Hamar <999 > 4
0 Hammer 4
0 Drammen 6
0 Tønsberg 2
0 Sande 6
0 Larvik 10
0 Kristian 3
0 Stavanger 0
0 Sandnes 2 <999 > 0
Bergen -2 0
Trondheim 2 0
Tromsö -2 0
Källa: NEF, EFF, Hitta . nej och Econ Pöyry I huvudstaden i Västra Kapprovinsen är omsättningsgraden högst. Här tar det nu 19 dagar att sälja ett hem i genomsnitt. Det nationella medeltalet är 35 dagar, medan i Tromsø det var 74 dagar spridningstid i genomsnitt i de hem som såldes i september. Spridningsperioden anses vara den sista gången som annonseras på Finn för försäljningen som säljs). I tabellen till höger kan du se prisutvecklingen i de största städerna.
mest intressanta, kanske gjorde bostadspriserna inte stiger i en av landets största städer - om vi tittar på enskilda stadsdelar där det framgår i statistiken - i Bergen tillämpar Arna och Åsane och Bergenhus och Årstad (alla hem). Priset på lägenheterna ökade med 1 procent på Norstrand i Oslo, Kristiansand, Arna och Åsane i Bergen, Møre og Romsdal, i Downtown och Byåsen i Trondheim - och Trøndelag exklusive Trondheim. De enda områden som i september uppvisade en positiv prisutveckling på alla bostäder var Asker och Nedre Romerike, där priserna också ökade med 1 procent.
ADVERT

Mest populära