All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Harmonisk helhet

Den 100 kvadratmeter lägenhet, ett stenkast från Bogstadsveien Oslo, behövde lite frisk fläkt av färger. Vit och ljus behölls i huvudsak, men ett blått sovrum och nya detaljer ger mer liv och vikt till rummen.

Balance med färger

Med undantag av en stor mörk matta och matbord, vardagsrummet hölls i vita nyanser. Emellertid gav den ursprungliga inredningen rummet ett något obalanserat uttryck. Den mörka möbler ades i själva verket samlas in separat på ena sidan av rummet, medan två vita soffor och ett soffbord i ljust trä placerades mot den andra väggen.

- Vi bytte ut de vita sofforna med en röd soffa, vilket ger rummet en bättre symmetri. Om ägaren hade önskat behålla de vita sofforna, kunde jobbet göras med hjälp av mörkare kuddar och tillbehör. Ofta är det inte mycket att göra, säger inredningsarkitekt Ellen Skifjeld Lønnestad.

Den nya soffan har också ett praktiskt setbord som kan skjutas in i varandra. Borden är i plexiglas och skapar en spännande kontrast till den tyngre och mer klassisk inredning i resten av rummet.

Uppmärksamheten av färg

Väggarna i rummet var slitna och präglas av dålig grunden. De var målade igen och fick samtidigt en spännande murlook. Således var det ljusa intrycket kvar, men väggarna fick mer liv och värme. Nichesna bakom den klassiska gjutjärnugnen fick också ett nytt liv med kreativa borstslag.

- Ugnen är stor och vi ville ha mer utrymme och uppmärksamhet. Lösningen blev marbling och en märkkant som pricken över jag, säger Lønnestad.

Blå harmoni

Sovrummet fick nya tapeter i en turkosblått, vilket är en färg i taget. Färgen gör att det ser bra ut i ett sovrum, men har också gett liv åt resten av lägenheten och utrymmet samman till en helhet.

- Samma färg har använts i taket på trädgårdsrummet och på gardiner och kuddar. Det har fått ett varmare humör och en större förbindelse i hela lägenheten. Ljudet förbättras i valet av textilier och detaljer. Kudden ger ett varmt och behagligt intryck.

Fullständiga med färgval

I sovrummet finns båda tapetserade väggar och väggar i vanlig murverk. Färgen är densamma alls. - Vi är nästan utbildade för att måla väggar och tak vita, men här har vi valt att undvika ett stort vitt fält i den blå helhet. Därför vägg målad så att den smälter in med den skimrande delen av rummet, träffande Lön Stad. Inuti måste du vara lite modig för att få ett spännande resultat.

Utanför

Den blå färgen blev en länk mellan lägenhetens glasporti och sovrum. Trädgårdsrummet blev sålunda en klarare del av resten av lägenheten och utökades. I grund och botten var detta lilla rum inrett med många små rörelser.Växter och småbord tog mycket golvyta och en mörk filt dold kakel golv.

En städning och renovering gjorde rummet mer öppet och inbjudande. Med hjälp av en speciellt utformad hörnbänk hålls platserna och boende, men samtidigt fick rummet mer golvyta än tidigare. Reliefborden avlägsnades och plantorna monterades i ett hörn. Rengöringen gav plats till en kärleksfull arbetsplats, men rummets känsla ökade.

- Containrar är lösningen på de flesta problem. De flesta av oss har för många saker kvar, säger Lønnestad, som åtminstone rekommenderar att man sätter saker i grupper om det är omöjligt att kasta dem.

Tunna gardiner i en blandning av linne och bomullsskugga mot mörk nattsynlighet, men behåller känslan av luft och öppenhet. Lune kuddar inbjuder dig till kul dag körning.

ADVERT

Mest populära