All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tur finns en pool

Trots Golfströmmen inte badsäsong särskilt lång. Om du inte gör Holsback-familjen och se till att du har de södra temperaturerna i trädgården - året runt.

- Vår utgångspunkt var att göra något mer ur trädgården. Vi hade en stor kompostskinka och massor av buskar som tog upp trädgårdsutrymmet. Vi tänkte på att bygga en terrass, men eftersom det var så djupt såg vi att det var lätt att anpassa en pool, säger Peter Holsback till DinSide.

Paret diskuterade lite fram och tillbaka, och gick till slut i mitten av föräldra fälla:

- Vi var så dum att nämna det för barnen, och sedan var det gjort ...

Se även: Hur vi byggde ett trädhus

kort process

det har kostat både tid och pengar, men för Peter Holsback och familj, det är ingen tvekan om att det är värt det. Foto: Per Ervland Visa mer

När beslutet fattades först var vägen till den egna badbanan inte lång.

- Det första vi gjorde var att skapa ritningar med pool tillverkaren (Partner Line, not Ed.). När drar består såg var färdig, de måste skickas till kommunen för godkännande, och eftersom det skulle behöva godkännas av grannarna, säger Holsback.

Poolen måste byggas till kommunen eftersom den skulle dyka upp mer än det tillåtna antalet tum upp från terrängen. I deras fall måste järnvägarna också samtycka till poolen eftersom det var kortare än 30 meter från spårvägarna.

Det visade sig att den mest tidskrävande delen av processen var att bestämma hur växten skulle se ut och att få ritningarna i rätt format. För när formatet var klart rullade snöfallet snabbt: - Allt godkändes i en vecka.

När poolen godkändes fick de anbud för grävning. Denna del av jobbet outsorcet familjen, men resten, byggandet av terrassen och poolen, de valde att göra sig själva.

- Poolen själv byggde vi på en dag.

Det har tagit både tid och pengar, men för Peter Holsback och familjen är det ingen tvekan om att det är värt det. Foto: Per Ervland

Foto: Per Ervland

De bekväma loungerna vid poolen är från e-handeln. nr. Foto: Per Ervland

Det finns också en utomhusbadtunna. Foto: Per Ervland

På Holsbacks familjen i Bærum finns ett par tjugo grader i vattnet - året runt. Den har också grannens barn (bilden) väl. Foto: Per Ervland

Säkerhet är också viktig när du har en pool i trädgården. Lägg märke till locket i bakgrunden som alltid är på när badtunnan inte används. Foto: Per Ervland

Artikeln fortsätter nedan bild karusell

Viktigt dränering

Poolen själv består av en lång plåt som kan köpas på en rulle, som är bultade samman för att bilda en ring. Det här är såklart med isopor, så att det bäst hålls varmt.Inuti är poolen klädd med en egen tyg.

Under uteplatsen formgjorde de kolonner som fundament, "och resten är vanligt snickeri," säger Holsback.

Från gravarbetet började tills plantan var färdig, tog det ungefär en månad. "Det är viktigt att vara grundlig med grundarbetet. Vi var tvungna att ta bort hela jorden och ge bra dränering på grund av telekommunikation.

DinSide Terrassguide

Vad vill du ha?

Även om det kan tyckas att idén om en simbassäng i trädgården var lite slumpmässig, är inte Holsback känd med pooler och vattenbad. Han är bland annat ägare till webbplatsen altomspa. nr. Och familjen slutade inte att simma. Nu har de också en badtunna.

Hans bästa råd till dig som drömmer om din egen pool är först och främst att vara fullt medveten om vad du ska använda för: lek, motion eller välbefinnande.

Det påverkar både storlek och design.

Det är dessutom smart att ha en viss uppfattning om hur mycket du har möjlighet att använda. Priset på poolen varierar mycket beroende på vilket material du väljer och hur mycket du gör själv. Enligt Holsback kan du få en fin pool från cirka 30 000.

- Det som är viktigt att tänka på är att poolens storlek inte ger en betydande ökning av byggnadskostnaderna. Driftskostnaderna ökar däremot med poolens volym både vad gäller uppvärmning och rengöring.

PRIS: Vårens billigaste terrass

Klippkostnader

Holsbacks pool är cirka 30 kvadrat (3, 66x6x1, 40 meter). Under perioden maj till september värms den för att upprätthålla en stadig temperatur på ca 25 grader. Det kräver att värmen tänds ca 8 timmar om dagen. Det kostar ungefär $ 1500 per månad. Nu har Holsback köpt en värmepump.

- Det kommer att minska värmekostnaderna med cirka 75 procent, beroende på normala väder- och temperaturförhållanden.

Pumpen kostar 17 500 kronor och kommer att tjäna på cirka fyra år.

För att hålla poolen ren, filtrera eller sandrengöring används vanligtvis för att avlägsna partiklar. I båda fallen används kemikalier för att upprätthålla alkalitet, pH och klorhalt. Alternativt kan klorhalten justeras med salt istället för kemikalier. Detta enligt Holsback också vara en billigare lösning, med ännu en bonus:

- Om du väljer saltlösning istället för kemikalier är snällare mot huden, vilket lätt kan bli lite torr om du simma mycket i klorerat vatten, säger Holsback.

Visa ansvar!

En annan sak som är väldigt viktig om du vill ha en pool är att du är ansvarig för allt som kan hända med eller i poolerna. Det är ditt ansvar att se till att obehöriga personer stannar kvar - när som helst.

- Detta kan göras av säkerhetsskydd, stängsel eller överbyggnad. Vi har valt säkerhetsskydd som är så fast att du behöver verktyg för att komma till poolen.

Är det något du skulle göra annorlunda, om du ska komma igång idag?

- Jag skulle ha valt en färdig pool för att få en integrerad trappa och möjligheten till djupskillnader, säger Holsback.

Denna artikel har tidigare publicerats på DinSide

ADVERT

Mest populära