All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Tur är en året-runt veranda

Nu har det ett ljusare liv. Det värms upp med resten av huset, så oavsett var på termometern pilen var tvungen att sluta, är det en bra plats att vara i. Verandan ligger granne med vardagsrummet, med dörren mellan dem öppna, det skapar en trevlig förlängning av vardagsrummet.

Ursprungligen hade tre av väggarna obehandlade paneler, som var mycket gulgulerade. På golvet fanns en smält linoleumrock som hade sett bättre tider, och totalt gav rummet ett mörkt och inte mycket välkomnande intryck.

Tak, väggar, fönster och lister är målade i samma varma vita färg och allt är på plats för så mycket ljus som möjligt genom de många fönstren. Här tinas de sista dagsljus och solstrålarna under vintersäsongen!

Få möbler ger rumsluften. Ingen av dem är ny - en blandning av arv och anpassad shopping står för inredningen.

golvet - en viktig del av inredningen

ATMOSFÄR: Det finns inga mörka ytor och gardiner som stoppar solljus som kommer in genom fönstren på tre sidor. Gamla möbler gör stilen.

När beläggningen avlägsnades, såg det gamla, ursprungliga trägolvet. Det var snyggt och oskadat, skyddat som det hade varit. De nya husägare ville behålla det och låt det lägga till ett rustikt element på verandan. Först skördes träet, sedan applicerades en något vitpigmenterad panelbeläggning, vilken igen förseglades med en vattentunn mattlakettlack.

Resultatet är att de nu har ett ljust golv som ser helt naturligt ut. Lacken gör ytan hållbar och eftersom den är matt, verkar det inte. Det är också helt klart att frakturerna mellan hyllorna har varit i fred. De hjälper ge golvet själ och karaktär och har blivit en charmig touch i rummet.

ARBETSPLATS: Det ska inte tändas vid det här skrivbordet! Här är det gamla fina trägolvet också väl inramat vilket ger en bra vikt bland de vita ytorna.

ADVERT

Mest populära