All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fjädring som håller

väggar för att hålla på så många saker, lampor, bilder, hyllor, statyetter - poängen är att de hänger säkert och att Suspensionen kan fästas utan alltför stora problem.

Eftersom väggarna är gjorda av olika material varierar bärförmågan kraftigt. Från fasta tegelväggar till poröst gipsskivor, furupanel, träplank och keramiska plattor har alla olika egenskaper som måste beaktas vid montering.

Vi tar några typiska situationer och börjar med det enklaste och enklaste.

Läs också vår Guide till små och stora skruvar

Foton på trävägg

Utmaningen här är inte bra, det enda problemet är att välja suspension i termer av vikt och storlek.

Små bilder kan fästas på en liten stift som slår väggen i en hammare, vilket självklart är självklart.

Små krokar är inte så dumma, de flesta har problem med att vrida dem rätt, så att fästhålet blir smalt och med de små trådarna faller de lätt ut.

Dock är ögonkrok eller -tråd på ramramen ofta monterad så att lastpunkten kommer ut ur väggen när bilden hängs upp. Då kommer det större belastning på både nagel och vägg, och du riskerar nagelböjningen och / eller att hålet expanderar. Detta ökar risken för att bilden faller ner.

Använd en så kallad X-krok för att undvika detta. Det finns en krok med hängare och två hål för stiften, som då står uppåt. Lasten delas sedan mellan väggen och en liten bit utåt, och fatet gör att risken för att bulten är böjd är mycket mindre. Dessutom är bilden bättre i den stora kroken.

För tyngre bilder finns X-krokar med 2 stift.

Men hur är det med riktigt stora bilder? Sedan använder vi skruvdragare, de finns i ett stort antal dimensioner. Självklart bor du bara när det finns stora hål.

Hobbysnaker läckage

Murmur tapeter

En "wallwall" kan vara så många. Det kan bestå av allt från ren betong till tegel med lös väggkudde ute.

I ren och hård betong kan du slå hårda naglar om du är på din hand och bra att träffa spiken.

Ett bättre alternativ är XB-krokar, som är plastkrokar med små stiftstiften. De ansluter med hammaren medan du håller fingrarna på ett säkert avstånd.

Finns det tal om lös puts (det låter ihåligt när du trycker försiktigt) eller lättbetong (Leca) måste borra dig försiktigt genom det yttre skiktet och sätta in en plastplugg inuti väggen bk ornament. Sätt sedan in en krok i plastpluggen.

Gipsskiva

I gipsskivor borra hål och sätt in ett gipsankar. Detta är oönskade på baksidan av skivan när du drar skruven. Du använder en speciell tång för att dra till dig innehavaren vid spetsen av gips ankare, försök att dra åt plattan med strejk ofta våndas och förstöra kartong i gipsskivor.Då behöver du få tang eller leva med en dangling halvgissad gipsankare. Eller gnugga allt och borsta upp väggen efteråt ...

Fiberbräda kan skruvas och häftas in, men de minsta stiften och de minsta gängarna spelar ingen roll. Då är det bättre att använda plasterankar istället.

Keramiska plattor

I badrum eller kök, av goda skäl, är det populärt med plattor på väggarna, men det är inte lätt att fixa något i dessa.

Du kan inte fästa något på plattorna själv, du måste fästa på väggen på baksidan. Och vad är det där, vet du inte om du inte har uppdaterat badrummet själv (eller följt noga medan proffsen har gjort det). Det kan vara gipsskiva, Litex-plattor, spånskiva eller trävägg eller vägg i en eller annan variant.

Hur som helst, det är ett litet sätt på var du får en fest, så det kan vara svårt.

Men mestadels - även hantelhållaren - som kan monteras på badrumsväggen kan fästas med limpåsar eller sugkoppar, och det finns ett brett utbud av olika varianter.

För tyngre saker finns det speciella lösningar som denna VacLoc vi hittade på Clas Ohlson. Här vrider du ett lock över sugkoppen själv, som sedan sitter fast med kraftigt vakuum.

Rengöring och avfettning är viktigt vid installation av allt som är fastsatt med sugkoppar.

Magneter

Om du har undantag för magnetmaterial kan du använda en kraftfull magnet med en krok. Dessa använder neodymmagneter och kan bära upp till 50 - femtio kilo med en storlek på endast 40mm i diameter! Du får också mindre magneter av samma typ med hål i, som med lite fantasi kan användas för att hänga upp saker.

Fler tips? Dela dem med oss ​​och andra i vårt forum!

ADVERT

Mest populära