All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Hanging Gardens

Enligt Helen Bergh informationschef på Opplysningskontoret för blommor och växter, ettåriga med slingrande och utbredd tillväxt utmärkt lämpade för amplar.

Inspiration från Medelhavet

Norrmän har blivit ögon på amfibier de senaste åren. Inspirationen kommer först och främst från Medelhavet, vilket är ett populärt resmål för norrmän.

Vi får oss att älska de hängande plantorna och ta hem anpassningen. Under de senaste åren har vi också fått mer spännande sorter, anpassade till vårt klimat.

Förstärkare är utmärkta som en kontrast till trädgårdsdelar med mycket sten och gräs. En entré med hängande blommor eller jordgubbar är en välkommen hälsning till vänner och familj som kommer att besöka. Oavsett var du bor - det finns alltid utrymme för en riklig växt eller två.

Exempel på bra sorter som passar i ampel:

Se också:

Om du vill beskära clematis

Clematis beskäras för att skapa en god tillväxt. Hur man beskär det beror på vilken clipatis du har. Det finns tre huvudtyper.

  • Calibrachoa: Carillion och Million Bells är i färger som orange, rött, rosa, vit, gul, lila och blått. De är mindre i tillväxt än Surfinia, men lika rik på blomning.
  • Superpetunia: En stor grupp som innehåller Surfinia och Cascadias. Blommorna finns i många olika färger, från vit till mörkblå. Superpetunia växer snabbt och behöver därför mycket gödselmedel.
  • Femtunge (Scaevola): Blåblommor på långa stjälkar. Placeras soligt, men tålar regn och kallt väder. Kommer vara finare och finare bortom säsongen.
  • Diascia: Rika blommar med snygg och fin bollform. Finns i färgerna aprikos, röd, vit, lax, ljus och mörkrosa. Tar det bästa i solen och det varma temat. Ströms något och tolererar inte uttorkning. Tålar några grader av kyla under hösten.
  • Bacoba: Finns i vitt, ljust lila eller rosa. Små blommor, men blommande. Trevlig och rund bollform. Bäst i sol / halv skugga. Torka inte och torka ut. Ornamental värde för lång på hösten.

->

Scaevola (bluetongue)

Tips för framgångsrik ampelplanter:

Se också:

Växt lök och knölar under hösten och njuta av nya blommor i rabatten under våren < 999> Nu är det dags att plantera lökar och lökar, och på våren kan du njuta av nya blommor i sängen när snön försvinner.

Välj ampel större än 28 cm i diameter. Ampel innehar sedan så mycket jord som växternas rötter har tillräckligt med utrymme att växa, medan den förser anläggningen med vatten och näringsämnen.

  • Göds antingen när du vattnar eller med långverkande gödningsmedel. Sommarblommor är kraftfulla och har därför en enorm tillväxt på kort tid. Detta kräver mycket näring.
  • Det finns en begränsad markvolym i en riklig, så du bör sikta på god jord som håller fukt tight.Du kan också använda en jordförbättrare som har förmåga att hålla på vatten och näring medan växterna växer. Detta är idealiskt för stora växter.
  • Vatten vattnet varje dag om det inte hänger och regnar.
ADVERT

Mest populära