All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Praktisk far byggde dubbeldäckare säng Princess (3)

Den inhemska mamman i huset fick lös på nätet och hittade bilder på sängar som kunde passa husets lilla prinsessa. Och när träbensfaren Marius Markussen fick en bra idé satt han strax på ritbordet.

- I Google SketchUp designade jag ett första utkast med de mål jag hade tagit i ändväggen där sängen skulle stå, säger Markussen.

- Då fick jag veta hur mycket material jag behövde, vilken säng jag skulle gå för och om vi kunde rymma lådor under sängen.

När dottern lärde sig att mamma och pappa skulle bygga en säng, var hon i full gång för att önska sig olika detaljer och saker för sängen. Det borde ha dörrar och fönster, rosa och inte minst - inspireras av Disney-filmen Frost . Således bestämdes det att sängen skulle bli ett prinsessesslott. Med inbyggd skrivbord, förstås.

Steg 1

Först uppmärksammade Markussen ramverket och fick reda på var sängen skulle vara. Sedan riggade han hela resebyrån med en panel och drog bottenlinjen.

Foto Marius Markussen

Foto Marius Markussen

Steg 2

Windows skred han ut ur Huntonit förberedda plattor och överdrog det lilla höljet inuti med de återstående plattorna.

- Sedan lade jag golvet på andra våningen, tillsammans med trappan och en liten hyllan inuti där hon kunde ta en drinkflaska och böcker, säger Markussen.

Foto: Marius Markussen

Steg 3

Därefter gjordes arbete med notering och fixering av balkongen. Räcken på balkongen kom från staven som fågelns bräda är på, så de borde vara runda som pelare i ett slott.

Foto: Marius Markussen

Steg 4

Slutligen anpassade Markussen två stora lådor under sängen för att hålla rummet städat. Sedan var sängen målade och den var redo att visa Tuva Marie resultatet.

Foto: Marius Markussen

Foto: Marius Markussen

Tre år var "glada" och rör sig i firades med hembakade bullar. Och hon var så stolt över att alla som kom till besöket var tvungna att komma och titta på slottet, även efter att det var klart.

Foto: Marius Markussen

Begagnat kvarvarande material

Totalt tog det ungefär en vecka att bygga en princessbädd. Projektet fungerade vanligtvis efter middagen eftersom Markussen hjälpte föräldrarna att förlänga sitt hus på morgonen.

- Totalt kostade sängen inte mer än 4 000 dollar eftersom vi använde kvarvarande material från när vi byggde hus 2013. Vad som händer var madrass, färg och diverse, säger han.

Medan pappa arbetade på drömborgen sov Tuva Marie i sängen med sina föräldrar.

Foto: Marius Markussen

två våningar dröm

Säng och dra bänk ligger på första våningen i slottet, medan den andra våningen innehåller en stege och balkong.Lådorna under sängen mäter ungefär 100x80cm och kan dras ut genom att dra ut trappan.

På väggen hänger en liten brevlåda Tuva Marie fick en gåva från morföräldern. Och varje lördag får hon brev eller klistermärken levereras rätt hem på slottstegen.

I slutändan uppdateras mästerverket även med mattor på golvet på andra våningen, belysning med olika färger och ett ljust blomsterbädd längs grundväggen.

Vill du ha mer roliga tips om hem och inredning? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

ADVERT

Mest populära