All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hands off

I bilindustrin, Tesla och Mercedes-Benz har drev kuvertet längst så långt med sina autonoma körfunktioner tillgängliga för mannen på gatan.

Varje gång Mercedes lanserar en ny S- eller E-klass håller motorindustrin andan.

Mercedes har hittills ansetts vara riktmärke för alla andra biltillverkare. Det är tills nu när ett litet kaliforniskt företag som gör batteridriven bil bestämde sig för att sätta Mercedes på provet.

Vi älskar det när en underdog sätter upp en kamp och bara var tvungen att låna Goliat, den nya E-klass och satte den upp mot David, Tesla Model S.

Möjlighet

Vi bestämde två tryck gadgets , kvalitet och körförmåga åt sidan för en gång. För detta test är det framtiden som står i fokus.

In order to reach a vision of zero fatalities in traffic, we must remove all elements of human error and emotions. För att lösa trafikstockningar och förbättra bilens funktionalitet måste vi köra snabbare, kompaktare men med ökade reaktionstider. Vägen snabbare än en överarbetad, stressad och utmattad förare skulle någonsin kunna. Med andra ord måste bilen bara vara egen körning.

En dator kan köra mer ekonomiskt än du kan. Det kan chucke dig ut av bilen, parkera bättre och med mindre risk än du kan. För att spara bilindustrin, både ekonomiskt och miljömässigt, måste vi överföra den till en dator.

Subtle inledningen

Foto: Jamieson Pothecary / Autofil mer

Subconsciencely det blivit en del av vår vardag. Smarta belysningssystem med över 80 lampor belyser din omgivning bättre än någonsin tidigare. De mer avancerade systemen har adaptiv hastighetskontroll, så effektiv vid manuell inläsning från föraren är allt undantaget. Och nu har de vägskylt erkännande dessutom två interna kartsystem trä hålla föraren Ständigt uppdaterad om din beräknade ankomsttid, trafikstockningar, vägspärrar och hastighetskameror. De har redan blivit dagliga assistenter som vi nästan inte kan göra utan.

Den nya Mercedes-Benz E-Klassen har just landat, och överstiger just nu sin storebror på teknikfronten. Hela bilen är ny, från topp till botten. Kördynamik är en mästerlig balans mellan inspirerande komfort. Interiören är en estetisk orgie för sinnet och själen trä lossnar nästan föraren från jobbet den handen, ta sig från A till B.

Den avlånga instrumentbrädan hus två LCD-skärm och sträcka sig över halva bredden av läder svepta cockpit. De funktionerna är navigerade med till beröringsplattor, en för varje hand med perfekt ergonomisk design till föraren.Enkelt men geni. Män av den ästetiska bilporno, vi är inte henne för att köra, vi är hennes för att vara chauffered.

Åtta radar och en stereokamera styr de viktigaste säkerhets assistenter som Active Brake Assist, trä bromsar kontrollera automatiskt för att undvika en kollision, uppmärksamhet Varning håller bilen i körfältet vid du nickar och sensorer på sidan trä skjut dig till bilens mitt i händelse av en blindkollision.

Foto: Jamieson Pothecary / Autofil

Huvud uppvisning i den nya Mercedes-Benz E-Class. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil

PARKERING MED APP: Som med Tesla borde du kunna parkera din bil när du står på utsidan. Systemet är mer omfattande än vad du hittar i dagens Tesla Model S. Det ska vara bekvämt att parkera bilen i alla typer av fickor och utrymmen, men vår bil var så ny att systemet ännu inte var tillgängliga för appen Foto.: Mercedes-Benz

Men den mest intressanta assistenten är inte receptionisten, vi samlade nycklarna från, men Drive Pilot-systemet. Det startar autonomisk körning när den hastighetsassistent är aktiverad. Mercedes hävdar att det är det mest avancerade systemet hittills. Vi har testat systemet tidigare i S500 att deras forsknings- och utvecklingscenter i Silicon Valley och det fungerade felfritt i Karuseller, trafikplatser och motorvägar lika.

Foto: Jamieson Pothecary / Autofil mer

restriktiva

Mercedes har all den kunskap, men tvekar När du tar stegen för att släppa den till mannen på gatan. Mercedes ger oss en smak av vad som förväntas av dem inom en snar framtid med den nya E-klassen. Under de rätta förhållandena måste bilen kunna halvera bilen fram till hastigheter upp till 210 km / h. Låter som en PR-stunt, men det är en närmare verklighet än du tror.

Tyvärr, under vår provkörning var det lite tecken på en artificiell intelligent chaufför att ses. E-klassen är helt beroende av tydliga parallella vägmarkeringar och skyltar. Vid eventuell fravær av en av elementen, krävs den omedelbara inspelningen från föraren.

Detsamma upplevdes när vägen blev för twisty. E-klassen förlorade sitt spår och vandrade mot vägens sida, eller ännu sämre, mot den inkommande trafiken, alarmerande utan att några andra säkerhetssystem störde. Överraskande, med tanke på att Mercedes har rykte för att vara pionjärer för bilsäkerhet.

På sträckor av vägar som är bredare eller smalare än standard, till exempel flygningen på eller av från en motorväg, blev systemet oupplösat och krävde två hjälpande händer. När systemet fortsatte blev vi konstant påminna om att ta kontrollen över styringen.

Mercedes-systemet verkar vara som ett barn som lär sig cykla. The stabilizers have gone, they have the ability to ride themselves, it just has not developed self-confidence. De resultat är ett system som panikerar och utan en hjälpande hand, vill slutligen plantera dig i en dike.

Mercedes-Benz E200
Motor: R4, 16V
Volym: 1991 ccm
Effekt: 184 [email protected]
Moment: 300 [email protected]
0-100 kph: 7, 7 sek.
Topphastighet: 240 kph
Bränsleekonomi: 0, 59 liter per. 10 km
Utsläpp 132 g / km
Tank capasity 50 liter
Bagage capasity 540 liter
L / B / H 492 / 206x147 cm
Vikt: 1605 kg
Pris: 544. 900 NOK

Varje hund har sin DAG: Tesla Modeller S prova det du kan lära en gammal hund nya trick. Snart, manlig bästa vän, kunde vara den bästa föraren. Lämna dig att jaga din svans ... Foto: Jamieson Pothecary / Autofil Visa mer

... så hur är Tesla Model S?

Våra förväntningar är inte högsta eftersom jag engagerar systemet för första gången. Jag drar två gånger på kryssreglaget. En väg dyker upp med två parallella blå ränder på LCD-skärmen, vilket indikerar att vägmarkeringen på båda sidor är registrerad. Så fort det blå rattet visas på displayen, släpp bara ...

"Åh min godhet, spöklik. Det fungerar. "Är vår reaktion på Tesla-representanten.

"Detta är bara en betaversion. Det är inte helt perfekt ännu, och vi rekommenderar att du håller dina händer på hjulet. Tesla Norway, Even Sandvold Roland

Anvisningarna slutar aldrig när de införs till Tesla Model S P90D. En elektrifierande hastighetsmaskin med 760 hästkrafter levereras till alla fyra hjul.

Tesla tog bilindustrin med storm När Model S släpptes 2012. Det hade vackra yttre estetik och en interiör trä kastade traditionella regelboken på väggen. Borta var de flera klockorna och visselpiparna och rattarna och placerar en jätte LCD-skärm. Tesla hade ersatt julgran med en iPad och satte sedan en ny standard.

Fem år senare, motsvarande ett sekel i bilindustrin, känns systemet fortfarande modernare än majoriteten av tävlingen. Materialet kvalitet fortfarande tier bakom tyskarna, men tystnaden av kabinen buller och åkkomfort är salva för alla växtvärk Model S april trädgården.

Systemet har varit tillgängligt på modell S sedan 2014. Det betyder en radar och kamera i de främre och tolv ultraljudssensorerna runt bilen. Dessa arbetar samtidigt med GPS och Teslas egna kartsystem. När det autonoma systemet lanserades hade Tesla-förare världen över plötsligt sina händer fria.

Foto: Jamieson Pothecary / Autofil

Foto: Jamieson Pothecary / Autofil

Voila: Två flicks av farthållaren pinne, och Autopilot aktiveras. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil

Auto pedagog

I motsats till alla andra system, är Tesla system självlärande. De äldre modellerna med kartsystemet har matat Teslas kartsystem med data som samlats in från förare som faktiskt kör vägen. Uppdateringarna för systemet är således realtid och kontinuerlig. Hörnet bilen kämpade med igår är utförd med perfektion nästa.

Du kan följa hur bilen tänker på instrumentskärmen. It shows a real time display or what the car sees, initially on the road mark, so is the traffic situation around.Officiellt borde det inte, men det verkar också med bara en rand på vägen också.

Det fungerar!

Motorvägar och dubbla körbanor är enkla plockningar. Vi har nu kört bilen i fyra dagar och genomfört en provrutt mellan Sandvika och Oslo via opera tunnel under rusningstid. Under hela 12, 5 km prov väg, vi påminns två ta kontroll över styrningen en gång, men bara för att återta kontrollen 100% två gånger, en gång på grund av ett körfält samman från tre två två körfält.

Tesla rekommenderade inte att använda systemet på normala tvåbanor. För oss är det deras sätt att säga "Gå ut och testa det på två banor".

Systemet gör ett överraskande effektivt jobb att köra på normala vägar, och arbetar hårt för att hålla oss på höger sida av säkerheten. När bilen är i tvivl, hastigheterna reduceras väsentligt, även i förväntan om svåra hörn. Vid de få tillfällen är det tvärs över linjen, att bilen kunde klara av situationen.

Tesla Model S är inte 100% självkörande ännu. Although the technology is in place, we are not able to plot in an address and send the car on its way. Spårbyten är också fortfarande lite utmanande, även när man engagerar indikatorerna.

Teslas autonoma system är dock överlägset Mercedes.

Roliga prylar

Tesla har redan imponerat många år. Precis som du anger och lämnar bilen är unik. De bilstartere när du närmar dig det och allt du behöver göra är att sätta sig in i förarsätet, och du är klar att gå. Vid din destination, sätt bilen i "P" och lämna. Det låser sedan automatiskt.

Du kan även programmera Tesla att öppna din automatiska garageport när du närmar dig, så parkerar du helt enkelt. Ångesten hos en fast bilparkeringsplats är en sak av det förflutna. Tesla smartphone-appen kommer parkera den för dig. Det är bara som att ha din egen privata chaufför utan den trötta samtalet.

Slutsats

Tesla dares där Mercedes är vald. E-klassen kan kommunicera med andra bilar med samma system, men är också bunden med fler restriktioner.

Som testat är Tesla ett bättre system som är mer aktivt och säkrare i bruk. Det håller dig på höger sida av vägen som är där vi vill vara. Mercedes kämpade alarmerande över linjen och återställde sig i motsatt riktning av den kommande trafiken. En plats du definitivt vill inte be.

På den andra sidan är Mercedes-systemet alltid aktivt, medan Tesla-systemet håller dig i din lane, är endast aktiv när du även använder autopiloten.

När du engagera Tesla-systemet, det fungerar mycket bättre än det egentligen borde, och är utan tvekan en riktig smak av framtiden för körning. Och vi älskar det!

Tesla Modell S P90D
Motor främre Electric 262 hk
Motor tillbaka: Electric 510 hk
System Effekt 539 hp <999 > Vridmoment:
967 Nm 0-100 kph:
3, 3 sek. Topphastighet:
250 kph CO2-utsläpp:
0 Batteri capasity
90 kWh Bagage capaity
895 liter L / B / H
498x196x144 Vikt:
2182 kg Pris:
999.000 NOK Det driver sig själv ... Eller?

Tesla och Mercedes är de mest självkörande bilarna idag. Ta en titt på hur det visade sig när vi utmanade systemen på den krävande Old Mossevei utanför Oslo.

Mercedes släpper den gula körfältsmarkeringen [korsning i mötande körfält], och vi kanske måste ta kontroll eftersom bilen gör inga försök två gör det. Tesla stannade nära den gula körfältmarkören i svängen, men hanterade situationen på egen hand. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil mer

Mercedes glider över de vita körfältsmarkeringar och gör inga försök två åtgärda situationen. Det finns gott om lane markeringar tillgängliga. Tesla ligger lätt i körfältet. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil Visa mer Mercedes missar ännu en gång körfältet och glider in i kommande trafik. Tesla-systemet är så trovärdigt att vi saknar det omedelbart efter att ha återvänt bilen. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil Visa mer Vi kommer snabbt. I denna tur får vi Mercedes göra vad det var. Det bytte banor och stannade i banan för motkommande trafik. Tesla är lite förvånad, men drar in och minskar hastigheten. Vi behöver inte ta en grep på styret. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil mer RESULTAT

huvudvägen 35 till 15 km
E16 - 16 km Sand - Oslo - 12, 3 km MERCEDES
MERCEDES MERCEDES Ratt varning: 6
Ratt varning: 10 Ratt varning: 16 Driver ingång: 15
Driver ingång: 13 Driver ingång: 3 < 999>
TESLA TESLA
TESLA Ratt varning: 6 Ratt varning: 9
Ratt varning: 1 Driver ingripande: 1 <999 > Förare intervention: 0 Förare intervention: 2
Tesla Modell S vs. Mercedes E-klass: 1-0 till amerikan. Foto: Jamieson Pothecary / Autofil Visa mer RED. ANM. : Denna artikel har översatts till engelska på grund av det stora intrycket från utlandet. Vi är uppenbarligen inte ensamma för att se att det är spännande nytt.
ADVERT

Mest populära