All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hälften av norska husägare kommer att stanna på Oslofjorden

Bra och förutsägbara klimatförhållanden året runt, nära havet, huvudstaden och resten av kontinenten, samt tillgång till en mängd jobb, skolor, kulturella evenemang, fritid och underhållning aktiviteter - kan vara faktorer som präglar dessa län, och som lockar norrmännen att flytta bara trycka om tillfälle hade till stadens, säger vd för Bonnier Response Media, Per Mortensen.

På frågan "om för en eller annan anledning var tvungen att flytta till ett annat land än det du bor i nu, var skulle du hellre flyttas län?" så många som 51 procent att de skulle flytta till Oslo, Akershus, Østfold eller Vestfold. Endast 3 procent vill flytta till Finnmark.

- Även länets geografiska läge är viktigt för dessa län är det också viktigt för människor att de specifikt känner länet att de har bott där tidigare, eller att de redan har ett kontaktnät där i form av vänner eller familj . Cirka 30 procent säger att detta är huvudorsaken till valet av län. Det är intressant att se att de som vill flytta till vad vi kan definiera som "de minst populära län" i det här landet säger att de har bott i länet före eller att de har familj, vänner och bekanta där. Det geografiska läget i gengäld är mycket lägre här än i de "populära" länen, säger Per Mortensen.

Han betonade att det inte är troligt att fler människor väljer att rösta för ett län som ligger nära länet de lever i för närvarande. Ändå är detta inte ett mönster.

Läs också:

Fun plantskola

Barnens rum är rummet i huset där det verkligen är tillåtet att hämta lekfulla och yster i det inre.

- Med undantag för Oslo och Akershus, har vi en ganska jämn fördelning att svara husägare från hela landet, och trots detta vinna de mest populära länen med bred marginal, säger Per Mortensen.

Värdpanelen är en internetbaserad, oberoende och icke-politisk panel som speglar husägarnas syn på olika områden. Panelen lanserades i Norge under hösten 2005, efter modell och idé från systerbolag i Sverige, som har haft en liknande panel sedan 2003. Respondenterna i undersökningen består av norska husägare i alla provinser i alla åldersgrupper och en ungefär lika fördelning av båda könen.

Fastighetsägare favorit län:

Se också:

Shopping Fest för kök tv

Sedan förra året har priserna på småmodellene rasade samtidigt som kvaliteten och antal funktioner har ökat. Det är dags att få en extra TV nu!

1. Oslo 17%

1. Akershus 17%

3. Vestfold 16%

4. Østfold 13%

Husägarnas minst befolkade län:

1.Finnmark 3%

2. Nord-Trøndelag 4%

2. Møre og Romsdal 4%

2. Troms: 4%

Huvudskälet till att husägare vill flytta här:

Läs också:

Designa egna klistermärken

Designa egna klistermärken och få exakt det intryck du vill ha.

1. Liksom den geografiska platsen 36%

2. Har familj / vänner / kändisar där 30%

3. Har bott där före 28%

De minst viktiga orsakerna till att husägare vill flytta här:

1. Gilla dialekten 2%

2. Billigare bostäder 4%

2. Anledning till att leva ett stadsliv 4%

2. Anledning till att leva ett byliv 4%

* Obs:

Det har varit möjligt att rösta på upp till två alternativ när det gäller län och orsaker. Därför kommer procentsatsen att vara mer än 100% om resultaten för alla alternativ läggs till ihop. Detta är också anledningen till att andelen blir något annorlunda när vi hänvisar till de "vinnande femmorna" som en för att vi får de mest exakta resultaten sorterade data så att om en person har röstat för två av de "vinnande femmorna" kommer den här personen fortfarande räknas endast som en respondent

ADVERT

Mest populära