All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Trädgårds trender 2012

Trädgårdsbarometern - en undersökning som utförs av plantagen visar att intresset för trädgårdsarbete är högt.

Den 9 av 10 har tillgång till en trädgård, balkong eller terrass att växa på, och 4 av 10 tror att en fin trädgård är lika viktigt som fina heminredning.

Årets trädgårdstrender är indelad i tre delar:

Utanför finns ny inne

Inre trend som har dominerat våra hem under de senaste åren har nått trädgården, uteplats eller balkong.

Totalt 4 av 10 tror att en vacker trädgård är lika viktig som vacker heminredning. Undersökningen visar att vi tittar på trädgården som en förlängning av vardagsrummet, vilket också medför att en välskött trädgård ökar husets pris.

Läs också:

Dekorera hobbyrummet

För bra, välfungerande hobbyrum är det stora nyckelordet. Massor av lagring.

Inbyggt utomhusutrymme är högt på önskelistan för norrmän. Foto: Anna Skoog

- Top på listan över vad vi vill till trädgård, är balkong eller terrass en inbyggd utomhus och nya möbler. Vi kommer att dekorera trädgården, vilket är ett bevis på att utsidan är ny inuti, säger trädgårdsmästare i Plantas Norge, Hilde Poppe.

Express Hagen

Eftersom trädgården blir allt viktigare för oss, den har en tydlig inverkan på det pris vi är villiga att betala för en ny bostad. Trädgården betyder mer i samband med hemförsäljning.

- Denna trend kan till exempel leda till ökad efterfrågan på sjukvårdstjänster. trädgårdsarkitekter, växt- och trädgårdsvård. Vi vill se snabba resultat och vi är villiga att betala för dem, säger Hilde Poppe.

Läs också:

Hur man gör julklippblommor till sista

Amaryllis och tulpaner är populära snittblommor till jul. Ge dem extra livstid med korrekt vård.

Från trädgård till matbord

Undersökningen visar att vi vill få något kvar för den tid vi spenderar på odling. Trenden gäller framförallt vad som kan ätas - grönsaker, frukter, bär och kryddor.

Vad vi nu växer i trädgården borde kunna äta. Foto: Anna Skoog

Vegetabiliskt utsäde säljer bättre än blomfrön. Egen odling sker i liten skala, eftersom många inte har kunskap eller utrymme att växa i större skala.

- Drivkrafterna bakom trenden är ökad hälsomedvetenhet och vi är oroliga för tillsatser. Att ha kunskap och kontroll över vad man växer och äter skapar säkerhet, men också tillfredsställelse. Det är något du är stolt över, säger Hilde Poppe.

Läs också:

Drömmen om en vit jul

Drömmen om en vit jul kan vara riktigt även om snön skulle vara frånvarande. Allt du behöver är rätt julblommor.

ADVERT

Mest populära