All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Ha är i magen i färgen torkar!

- Du är i magen. Ta en tur, gå en lång promenad och tänka på något annat medan färgen torkar, säger stugaägaren Trond Ramsøskar, mest känd för ifi. nej dess läsare som en skicklig och färgrik inredningsarkitekt.

Han talar om erfarenhet.

Instabil skadlig kod

När skadlig kod kom bort gick den bort.

På sommaren bor stugan på berget. Festerna gjordes, och till bergen var det en välvalgt produkt, glans och färg. Men gudarna var som vanliga; lite instabil.

Den första dagen var det lite mörk, så det var en vandring. Nästa dag finns det en bra malware, och med däckbåtar som annonserar med "två lager på en dag" gick det bort. Kabinen blev mörkbrun. Färg och glans uppträdde som planerat och stugaägaren var mycket nöjd.

Helt hemskt

Morgonen efter kom chocken! Ramsøskar, som aldrig blir trött på att njuta av en nymålad mur där allt är bra, gick ut för att beundra arbetet och kände sig rädd för att muren var full av blåsor.

- Hela muren var full av små bubblor, det såg helt hemskt ut. Det här var en kris! Vi kontaktade affären där färgen köptes, hörde att detta inte var ovanligt och rekommenderades att skrapa bort allt, säger Ramsøskar.

De började skrapa, men dåliga blev sämre. för båda områdena skrotades. Sedan stannade de och kontaktade färgtillverkaren och fick ett lugnande svar. "Sluta skrapa, gå en promenad, låt färgen få tid att torka och se det några dagar."

Rådet följdes.

Med många verktyg kan du spendera mycket tid på en dag, men om luftfuktigheten är hög kan du behöva vänta lite två.

Det adresserade

Hyresvärd och inredningsarkitekt Trond Ramsøskar är glad att resultatet var bra i slutet.

- Lyckligtvis säger Trond Ramsøskar nöjd. När färgen torkades försvann bubblorna och väggen blev som den borde. Moralen är att du måste ge färgtiden att torka. Trots att det var ogenomträngligt var torkningen inte på något sätt komplett.

Torktiden är väderberoende

Men vad hände egentligen? Vi presenterar fallet för Thor Ingar Røneid, chef för tekniska tjänster vid Scanox Painting. Även om det inte var deras färg som används i det här fallet, levererar de mycket färg och smuts till hyttmarknaden och känner till problemet med instabil väder i bergen bra.

- Steg två togs förmodligen för fort, den första stroke hade nog inte torkats tillräckligt, sa han. Vad händer när Coat två är för tidigt är att den resterande fukten från den första pälsen pressar och vill ut. Sedan kommer bubblorna. Men när torkningen fortsätter, förångas fukten och allt förändras.

Vi förstår att du inte bör lita på torktiden som anges på färgschemat.Den baseras på gynnsamma torkningsförhållanden. Tyvärr, om vi får jobbet, måste vi spela en bit.

- I det här fallet är det lämpligt att vänta lite längre mellan områden än vad som anges, så det är bra, säger Thor Ingar Røneid.

Det är viktigt att dra nytta av chansen när vädret börjar.

ADVERT

Mest populära