All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

H2 - Creative Clips i Trondheim

För över 30 år sedan öppnade mor och son den första frisörsalong i H2 kedjan i Trondheim. Sedan dess har det blivit 15 nya lounger, varav tre erbjuder också hudvård. Kedjan har etablerat sig som en ledande aktör inom hår- och hudvårdindustrin och är idag en av de mest djupgående frisörkoncepten i trästaden. Nyckeln till framgång: kreativitet, kvalitet och ständig förnyelse.

Med hjärtat

År 2000 öppnade H2 en lounge i London. När salongen, som var beläget i Portobello Road i Notting Hill, stängdes, tog H2 med impulser och inspiration från området tillbaka till Norge, och öppnade H2 Portobello i Trondheim. Interiören återspeglar bohemisk stil arter

Walls, lister och dörrar målade i guld och silver ger H2 Portobello en lyxig uttryck.

H2 ägare Henki Ofstad sätter hjärtat i inredningen. Var och en av loungen är unik. Här har kreativiteten blivit fri och varje lounge är individuellt anpassad.

En total upplevelse

Men enligt Lars Erik Saltrø i Malermesterfirmaet Talseth & Husby eftersom det inte finns någon önskan om tillväxt som har motiverat ägare. Det är också tanken att det inte känns som att du ska på ett sjukhus när du skär ditt hår. Det måste vara en total upplevelse.

med svart målade väggar, golv och tak, och detaljer i neonfärger lockar lounge i Munkegata en yngre kundkrets. Här är de som vill ha kreativ inmatning för hårklippen.

Materialmixer, spännande färgkombinationer och konstnärliga detaljer kännetecknar salongens inre. Men ingen av dem är samma. Mångfald är något som kännetecknar H2. Detta återspeglas också i inredningen. Projektmagasinet har besökt fyra av salonerna i Trondheim, som har fyra helt olika uttryck.

Ramavtal

H2 Munkegata kallas även H2 BlackBox. Svarta väggar och svarta golv ger loungen en tuff och modern känsla.

På väggarna har målare och konstnärer fått en sprit. Allt som kan målas är målat. Väggar, golv, tak, fönster, dörrar, fönster och ventilationsrör har genomgått. H2 har ett ramavtal med färgbolaget Talseth & Husby, vilket underlättar underhållet avsevärt. De står för det mesta av underhållsarbetet i salongerna. De målar så ofta som möjligt, så det är en slump. Sedan behöver salonerna inte stänga.

I KtoM-loungen har konstnären He Marli och designern Arnt Wåberg lämnat för mycket av inredningen. Inspirerad av en gammal norsk isoleringsmetod finns bland annat väggmålat hår i väggarna.

KtoM Salon är inspirerad av Neal's Yard, en färgstark bakgrund i London. KtoM-salongen

har varit oförändrad sedan starten 1998.

H2 ser ut som om de har något för alla - något för dem som gillar det också.

På Nordregate-salongen har de egna brudrum.De ljusa väggarna och det ljusa taket ger loungen ett klassiskt uttryck.

ADVERT

Mest populära