All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Rådyrt TV slav

[Ugjyldig objekt (NAV)]

[Ugjyldig objekt (NAV100667)]

[Ugjyldig objekt (NAV)] < 999> [Ugjyldig objekt (NAV100667)]

Med separat skål, kan du sitta i din favorit stol och njuta av TV- och radiostationer över hela världen. Dessutom kan du kasta ansökningsbladet. Elektroniska programguider håller dig uppdaterad om TV-programmen på de olika kanalerna.

Men här är det inte bara NRK-licensen som virvlar runt. Om du vill ha företagets bästa paket måste du vara beredd på det roliga att kosta. Du kan hitta de totala priserna för Canal Digitals Entertainer Package och Viasat Gold Package genom att klicka på länkarna längst upp till höger.

Säkerställer pirater att du köper två dekoder?

Canal Digital och Viasat har sina kodningssystem. Canal Digital använder Conax och Viasat med Viaccess.

För att undvika att vara låst till antingen Canal Digital eller Viasat, har många köpt en dekoder som läser programkorten från båda företagen. Men på grund av det stora antalet piratkort på marknaden har Viasat beslutat att ändra videosystemets kodningssystem.

Det kan göra det svårare för dig som för närvarande har en avkodare som hanterar båda systemen.

- Under första halvåret byter vi till videosystemets kodningssystem, bekräftar Kjell Petter Olsen på Viasat. Målet är att bli av med piratkorten, vilket är ett stort problem för oss.

- Alla Viasat-kunder som är godkända mottagare får en kostnadsfri uppdatering av det nya kodningssystemet. Mottagarna vi godkänner är:

Nokia 220, Nokia 9802 och Nokia 9902

  • Triax DSI 350TX och DSI 354TX
  • Stark FRP 8700
  • Thompson DSI 35TH
  • Sagem SD 4150
  • Humax VACI 5350 och
  • Pace DS420NV, den första rena Videoguard-mottagaren, säger Olsen.
  • Vad betyder det för dig?

Om du köper en mottagare som har både Conax och Viaccess inbäddade i dag, så du kommer antagligen inte att kunna se Viasat på den nya mottagaren att falla. I värsta fall kan det innebära att de som vill titta på tv från båda leverantörerna i framtiden måste förbinda sig att ha två mottagare.

Är du ute efter en ny dekoder just nu, bör du därför dubbelkolla med din återförsäljare som tar sig an både Videoguard och Canal Digital system.

Vad tycker du om företagens kundvård, har du ris eller beröm? Berätta vad du menar i diskussionsgruppen nedan.

[Ogiltigt föremål (debatt)]

ADVERT

Mest populära