All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Guide till sommarens grillfester

. "- Bli kompis med din grill Craig Whitson"

det fina vädret har kommit till många delar av landet, och det är dags för att ta reda på grillen. Många är också på marknaden för att köpa en ny - men vilken grill ska du välja?

Kol, gas eller el?

Whitson Grill King har aldrig upplevt problemet med en stor grill. Bara för liten. Foto: Privat Foto: Privat / Craig Whitson mer

för grill kung Craig Whitson det finns egentligen bara två alternativ som gäller. Kol eller gas.

Vilken som passar dig bäst beror på vad du vill komma ur din grill.

- Innan du köper en grill bör du fråga dig själv: Vilken grillperson är jag? , säger Whitson till DinSide. nr.

Gas: För bekvämlighet

Gasgrillar är bäst för dem som gillar lite tid och vill ha det enkelt. "Det är lätt att starta en gasgrill, och när den når temperaturen är det också lätt att hålla det jämnt.

Det är också ett bra val om du grillar året runt, även på november nätter, och inte bara på varma sommardagar.

"För de flesta människor jag pratar med är gräs grill bäst, helt enkelt eftersom det är så bekvämt."

- Det enda som kan gå fel, ungefär, med en gasgrill är att du får slut på gas.

Läs också: Kontrollera din gasgrill

Kol: Smaken i fokus

Om du vill spendera tid grillning, och är orolig för god smak, rekommenderar Whitson kolgrill.

- Maten smakar alltid bäst med kol. Tänk på att grilla en flamma över en spett - eller en gasledning ... det kommer givetvis att vara en skillnad i smak.

Whitson tillägger att skillnaden inte alltid är så stor och att en gasgrill är mycket bättre än ingen grill. - Skillnaden är inte tillräckligt stor för att välja kolgrill om det blir en stressig faktor.

Det viktigaste är att du njuter av grillen.

- Eftersom du behöver tid måste du se till att du har tillräckligt med kullar, det tar längre tid att komma igång och en kolgrill är mer krävande att ta hand om. Men det är smaken som driver dig, kullen är vägen att gå.

Läs också: Hur man får det perfekta köket

Pris och kvalitet

Vem du grillar och hur mycket du grillar är viktigt att tänka på innan du köper en grill. Illustrativt foto: Colorbox. com mer

Det finns inget definitivt svar på hur mycket du ska spendera på en grill, och enligt Whitson, är det inte nödvändigtvis ett samband mellan pris och kvalitet. Du bör också bestämma hur mycket du måste spendera och leta efter en bra grill i det prisklass du har bestämt.

- Att köpa billiga grillar leder ofta till en dålig kortvarig grill som inte rekommenderas. Vänta lite och vänta lite tills du hittar en grill du vill ha, säger Whitson.

Hur vet du om en grill är av god kvalitet?

- Känn grillen i affären. Skaka bra i det och kolla om det fungerar solidt eller inte, säger Whitson. - Fråga alltid om grillen har en garanti - alla galler ska ha en bra garanti och kontrollera hur lätt det är att få nya delar om något bryter ner.

Om du investerar i en dyr grill, kan det vara klokt att kontrollera hem hemförsäkring även gäller i trädgården

Size Matters

Har du gott om utrymme att grilla integreras i ett utekök. Här samlas Eskelund-familjen i Horten runt det färdiga köket från Sundance. Foto: Tillverkaren mer

När det gäller storleken på grillen finns två faktorer att göra:

 • Hur mycket utrymme har du finns?
 • Hur många grillar du för?
 • Om du i första hand grillar för kärnfamiljen, kanske du vill lägga lite pengar på ett bra grill lämpar sig för fyra - och ganska spara lite att köpa en billigare extra grill du kan ta ut för speciella tillfällen.

  - Jag är den som tror att du aldrig får tillräckligt med BBQ. Jag hör aldrig några klagomål om överdriven plats på grillen, men ofta skulle folk önska att de hade några kvadratcentimeter.

  Slutligen rekommenderar Whitson att du spenderar tid att lära känna din grill. Gör bra forskning innan du köper. Läs bruksanvisningen noga innan du börjar. Och inte minst, använd grillen ofta så att du lär dig veta hur den används.

  - Bli en vän med din grill, det gör jobbet enklare.

  Grill King viktigaste utrustning:

 • Grill Tång - Jag är helt beroende av mina grilltång som kan ha en låsmekanism, så att du kan låsa fast den i en särställning. Detta är det viktigaste jag har!
 • Kniv - En bra kniv är oersättlig, både för grillar och i köket.
 • Grillhandskar - Jag köper svetshandskar för 80 kronor.
 • Engångshandskar - Engångshandskar är bekvämt att arbeta med rått kött och för att rengöra grillen
 • Pensla med långt skaft för att hålla grillen ren - Både galler och grill uppstå, hålla längre. Rengör grillen ofta! Inte minst är det viktigt att rengöra fettuppsamlingen, det kan ta eld.
 • Till kolgrill: Köp en rörledning. Tennpåse är inte nödvändigt. Se video: Årets gadget
 • American Craig Whitson är kocken, kokboksförfattare och står bakom restaurangen Craigs Kitchen & Bar i Stavanger. Han går också under namnet Grillkongen och är förmodligen inne med den största grillkompetensen i Norge. Whitson grills året runt, säsong och vara inget hinder!

  Läs mer om Whitson på Craig. nej eller Grill King. nej

  Mer grill från DinSide

  1. Grill tips: Garanterad kille!
  2. Tre önskningar på en gång
  3. Rich Kids Grill mest
  4. Årets Grillar
  5. Gas, kol eller el?
  6. En produkt - tre priser

  ADVERT

  Mest populära