All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Guide till färgscheman kabin

hytter på kalfjället:

På kalfjället finns det ingen sak som övervakar hytt kropp. Det är därför viktigt att anpassa sig till landskapets huvudfärger: rock och lyng. Gamla slott kännetecknas av obehandlade naturmaterial: kullerstensfundament, silvergråa träväggar och torvtak. Olika medelålders valörer är oftast mest framgångsrika i ett sådant landskap. På grund av snigelgelens klimat är det särskilt viktigt för väder- och vindbehandling. Olika dekorativa färger bör undvikas. Alla typer av bruna, brungule och röda färger är mycket lämpade för hytter i denna terräng.

Stugor i björkskog bältet på berget:

I detta område finns ofta skärm skogsmark som gör uppgörelsen mindre dominerande. Den passar därför bra med mörka och varma gråfärger. Bruna, gulaktiga och röda färger sticker ut i skogen. Lite divergerande toner kan användas på fönstren.

Stugor på barr tomter:

till en stuga som ligger i barrskogar, passar samma färger som för björkskogen bältet, men dessutom kan även mörkare grå-brun och bruna färger passa in - beroende på vegetation karaktär. Olika nyanser på fönsterkarmarna kan också användas här, så länge de är anslutna till huvudfärgen.

Stugor på landsbygden:

Om stugan är en del av ett kulturlandskap med andra närliggande byggnader, bör färgerna anpassas till färganvändningen av denna byggnad. Vita och gula färger bör undvikas, medan djupröda och rödaktiga färger passar bättre.

hus på kusten:

för hytter på stranden åtskillnad måste göras mellan de platser som finns i samband med andra traditionella kust byggnader och tomter som ligger i det naturliga landskapet.

 • Kabiner som gränsar till andra byggnader bör färgas så att de inte stör andra byggnader.
 • Starka färger i kombination med det tydliga ljuset på kusten ger ett gott intryck. Det är inte förbjudet att kontrast! Omgivning med mycket himmel och hav gör att vi accepterar starka färger på ett helt annat sätt än inlandet.
 • I kustområdena som karakteriseras av grå bergformationer, kommer liknande gråfärger också att passa bra för att få hytten att glida in i terrängen.

Färgval på taket

Taket är en stor yta som bör beaktas. Både valet av material och färg på taket påverkar kabinets helhetsintryck.

 • Röda tak kan bli alltför dominerande på många ställen, särskilt i områden med glänsande skogar.
 • Det är en bra idé att mörka taket med en mörkgrå / gråbrun fläck efter några år.
 • Beläget i stugan i samband med byggnad i kulturlandskapet, kan det vara lämpligt att använda platsbaserat takläggning - t ex takplattor.
 • Kartong reflekterar mycket av himmelljuset och blir ofta för lätt. Mörk, matt takläggning med en struktur ger utmärkt skuggningseffekter.
 • Pipa förtjänar också uppmärksamhet. Den här brukar vara för ljus och kan målas mörkgrå.

Färgval på väggen

Väggen ska färgas så att den drar hytten på marken och inte ger intrycket att det & rdquo; svävande & rdquo; .

 • Gråsteinsmur är nummer ett som föredrar eftersom det har en färg som ger en naturlig anslutning till terrängen.
 • Betongväggar saknar skuggseffekt och verkar ofta för ljusa. Dessa bör därför målas med en mörkgrå färg, eller eventuellt kvar med sten.
 • Vit stiftelse gör stugan inte i kontakt med terrängen, men ger intrycket att stugan & rdquo; svävande & rdquo; . Korrelation med stugan och terrängen uppnås genom att måla grundväggen i en mörkare färg som förbinder landskapet.

  Pilars ska aldrig sticka mer än 10-15 cm över marken och representerar inte något färgproblem.

Färgval på fönstren

Färger av fönster och dörrar runt fönster och dörrar är avgörande för hur fasaden upplevs. Ska fönstren kräva uppmärksamhet eller borde de få plats i resten av fasaden?

 • Samma färg på väggar, ramar och listningar rekommenderas ofta, men om du vill markera fönstren kan detaljerna målas i olika färger.
 • Stora kontraster mellan husfasaden och fönstren kommer att förändra utseendet drastiskt och kan enkelt skapa ett påträngande resultat.
 • Vita fönsterramar på en mörk stuga kommer att kräva mycket uppmärksamhet, medan ett mer måttligt färgschema kommer att mjuka intrycket och förmedla övergångarna.
 • Om det finns aluminiumlistor i fönstren, ska de målas i samma färg som resten av konstverket. Du får också allt genom att se till att satsen på fabriksmålade fönster har samma färg som konstverket.

Färgval på vindrutor

Vanligtvis består av två eller tre bord. Många väljer två färger, vilket ger topplattan huvudfärgen. En lätt vindruta på mörka hus markerar taket för mycket. Större total och vikt i taket skapas genom att välja samma färgton och värde (ljusstyrka / mörkhet) på alla vindrutor, och helst nära väggfärgen.

Färgval på dörrarna

Även om du väljer traditionella färger på fasaden kan ingångsdörren gå i uppfyllelse med kontrastfärger. Andra dörrar, som fack och sidofack, bör tonas ner så att de inte tävlar om uppmärksamhet med huvuddörren. De kanske gillar att gå i ett med väggen.

ADVERT

Mest populära