All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Guide: Online Möbler

Guide: Online Möbler

 1. Var skeptisk!
 2. Fake eller Fakta?
 3. Möbler & Inredning Online

Norrmän är online, och brukar använda Internet som informationskälla. Enligt Knut Skoe i möbelrådet använder cirka 80 procent av oss internet som huvudkälla till information när vi ska handla möbler - men bara några procent köper faktiskt möblerna online.

- Därför försvinner man liten försäljning av möbler via nätbutiker, men det finns också ett liknande försvinnande utbud av online möbler i Norge. Det finns inte så många återförsäljare som har ett speciellt urval som fokuserar på online-shopping, säger Skoe.

Knut Skoe i Møbelrådet. Foto: Möbelråd Visa mer

Han tycker att det är designklassiker, även kopior och reproduktioner av dessa, som utgör den största andelen av möbler som säljs online.

- Nätverket är mycket väl lämpat för varumärken. Det här är varor man vet att man tycker om och har velat se innan.

Man vet vad man får - så länge som återförsäljaren kör en ärlig butik. Men när det gäller dyra designmöbler, kan en lättast luras. Först och främst är det lätt att luras om du inte känner till marknaden och känner skillnaden mellan original, reproduktioner, licensierade möbler eller inspirerade möbler.

Dessutom finns det många faror som är förknippade med att handla online, både vad gäller den faktiska betalningsfrågan och om du faktiskt får de varor du tror du köper. Här är de farosignaler som bör orsaka att varningsljusen ringer högt.

Bohus är den enda av de stora möbelkedjorna som även har online-försäljning. Faximile från www. bohus. nej Visa mer

Ett svart hål?

När vi slog nätet för att hitta möbelaffärer på nätet var det en sak som vi snabbt märkte: Frånvaron av de stora norska möbelkedjorna. Inte ens sötbrors IKEA, vars webbplatser lätt kan förväxlas med en onlinebutik, låter dig köpa möbler på internet. (Här kan du beställa!)

Den enda av de "fyra stora" möbelkedjorna som har sin egen webbutik är Bohus. Här kan du handla de flesta möblerna online - och din beställning skickas till närmaste varuhus. Det gör det både enklare och billigare om du har klagomål - eller återställa buggfixar.

Från webb till butik

Den danska möbelhandlaren Bolia etablerade sig i Norge för några år sedan som en ren online shopping med ett showroom centralt beläget i Oslo. Idag har Bolia utställningslokaler i flera större norska städer, och det är här de säljer de flesta möbler.

- De många fler köper i butiker än online, säger Cecilie Moen, kundkonsult vid Bolias showroom i Drammensveien.

Boli nätkunder sticker ut i två huvudgrupper: de som bor på landsbygden och inte har möjlighet att besöka butiker, och de som är vanliga vid butiken, vet utbud av produkter - men föredrar att boka i lugn och ro hemifrån. "Det här kan vara särskilt urbana, oberoende Oslo-medborgare", förklarar Moen.

När det gäller möbler som säljs på nätet och i butiker säljs det för det mesta samma möbler, med undantag för soffor. Det finns också soffor Bolia säljer det mesta av.

- Det finns förmodligen fler människor som gillar att se och känna möblerna - och därför väljer att komma hit innan de handlar ", säger Moen.

Internationella butiker

Online Shopping

Har du köpt online möbler? (Closed)

Nej, men jag har planer på att göra det (49%) 181

Ja (29%) 109

Nej, jag skulle inte (22%) 82

Avstvemningen inte styrde och reflekterar endast läsarnas egna åsikter.

När valet är så begränsat som det är i norska nätbutiker kan det vara frestande att vrida muspekaren över. Det här är trots allt den stora fördelen med e-handel!

Det är ingen plikt på möbler, så i grunden kommer du att komma undan med minimala avgifter för att få varorna inlands. Mervärdesskatt, å andra sidan måste du betala. Det är därför viktigt att kontrollera om den onlinebutik du hittar tar moms från det land du skickar, så du behöver inte betala dubbel moms.

(NB Det finns särskilda tullbestämmelser för elektriska apparater -. Såsom radio och TV)

frakt kan också variera - så det lönar sig att jämföra fraktkostnader.

När det gäller internationella butiker finns det en annan anledning att vara skeptisk till nätbutiker.

Praktisk checklista innan du beställer:

 • Är det angivna priset inklusive moms?
 • Om du handlar från utlandet: Är butiken villig att dra av moms så att du inte behöver betala dubbel?
 • Är priset inkluderat inklusive frakt? Fraktpriser kan variera ganska mycket från butik till butik
 • Finns det någon liten order? Vissa butiker kräver att du köper mer av en vara som du vill beställa.
 • Hur lång är leveranstiden?
 • Har butiken en tjänst som låter dig spåra var din beställning finns i systemet?
 • Köper du äkta objekt?
 • Är butiken att lita på?
 • När du får varorna:

 • Har du fått rätt föremål?
 • Har du fått alla artiklar du beställt?
 • Finns det några fel eller försummelser på något av föremålen?
 • Har du fått information om uppsägningsrättigheter?
 • Online Shopping Nybörjare? Kolla in vår online shopping för dummies.

  Översvämningarna får inte vara exakt över av norska nätbutiker - men vi har funnit upp till 25 möbler och inredningsbutiker du kan besöka från bekvämligheten av ditt hem.

  ADVERT

  Mest populära