All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Guide: Skaffa ett arbetstillstånd för dina anställda

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ansökan om arbetstillstånd kan erhållas genom norska ambassader i hemlandet, eller personligen på polisstationen i Norge.

 • Du måste ge en anställd ett konkret erbjudande om arbete, och i regel måste heltidsarbete ske.

  Observera att lönen inte borde vara sämre än gällande kollektivavtal. I yrken och branscher där inget sådant avtal föreligger, måste lönen motsvara det som är normalt för den aktuella ort och yrke.

 • Fyll i detta anställningsbevis.

  I punkt 5 anger du att lönen och arbetsvillkoren är i enlighet med utlänningslagen och förordningarna, se punkt 1 ovan. Det är du som arbetsgivare som är ansvarig för att veta vad som är en tariff eller normal lön. Detta kan leda till straffrättsligt ansvar om felaktig information lämnas.

  Sökanden måste hämta detta anställningsbevis till den norska ambassaden där han bor eller till det lokala polisområdet i Norge att ansöka om uppehållstillstånd.

 • Du kan också ansöka på den anställdes vägnar. I så fall måste arbetstagaren ha fyllt i ett proxyformulär som du tar med till ditt lokala polisområde. Dessutom måste du fylla i fylld slutförd ansökningsblankett bifogad med arbetstagarens pass, slutfört slutligt anställningsbevis, anställningsavtal och kopia av passet till arbetstagaren.
 • När ansökan behandlas kommer polisen att rapportera resultatet. Om du har ansökt på uppdrag av en anställd måste han eller hon träffa personligen med polisen och visa ett originalpass för att få uppehållstillstånd.

  Beslutet kommer tillsammans med pass att vara bevis på att arbetstagaren har uppehållstillstånd i Norge.

  Endast när arbetstagaren har beviljats ​​tillstånd kan han börja arbeta.

 • För EU-medborgare är det gratis att ansöka om EU / EES-förordningar.
För mer information, besök UDI: s UDI Information Service för sökande per telefon (+ 47) 23 35 16 03, eller via e-post.

Källa: UDI. nej, vem har också publicerat övergångsreglerna på flera språk.

ADVERT

Mest populära