All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Växer 20 cm om dagen

Här är klättringsplantorna som växer mellan 5 och 20 centimeter om dagen. Då är det snabbt att få staketet eller väggen grön på sommaren.

- Vi behöver elfenben på gröna väggar, oavsett om det ska skydda eller skapa en mysig ", säger trädgårdsmästaren Kari Moss på Skarnes Garden Center. Hon rekommenderar att klättra växter varmt och sedan investera i någon som kan producera snabba resultat kan vara bra.

Växande växande växter växer mellan fem och tio centimeter om dagen, förutom de snabba humle som växer upp till 20 centimeter om dagen.

Även trädgårdsmästaren Vingethunbergia, även kallad Susanne med det svarta ögat, föredrar att sola och har många färgglada blommor.

- Blommorna kommer snabbt och i mängder för att göra det dekorativt i början av sommaren. En annan växt som också växer snabbt är klocktornet. Det är otroligt vackert, men du förväntar dig många blommor, du kommer bli besviken. Som ett grönt skydd är det dock utmärkt, säger Kari Moss.

Hon tycker också att druvor är dekorativa klätterväxter.

- De växer enormt snabbt, och det finns många bra och hårda sorter på marknaden. Vinrankorna kan tåla full sol och klara av torka. Skär ner dem på hösten och sätt dem frostfritt över vintern. Nästa sommar växer växten snabbt igen.

VILLA OCH VACKER: Klematis växer snabbt och har vackra blommor. Det övervintrar både i säng och i burkar. Foto: PHOTO: Tonje Bergh / OBP

IOYENFALLENDE. Vingethunbergia heter Susanne med det svarta ögat, det växer snabbt och blommar villigt. Foto: PHOTO: Tommy Tønsberg

Humle

Minimal omsorg i trädgården, tack

Pasjonsblomst och Ynde är andra blommor som växer frivilligt och är vackra att titta på. Tommy Tønsberg på Norsk Hagetidend / Norska trädgårdsföretaget kommer att fokusera på humle eller klockor för växter som växer väldigt snabbt.

Hösten växer så mycket medan du tittar på; Upp till 20 centimeter om dagen och under några sommarmånader får du sex meter långa rankningar. Det är så svårt att det kan odlas över hela landet.

- Alpeklematis är också en underbar och hård klättringsanläggning som övervintrar. Precis som klättrarehortensia tar det tid att bosätta sig, men när du är klar får du mycket klättringsplanter, säger Tommy Tønsberg.

Titta på solen

YNDIG. Klättringsanläggningen Ynde finns i rödaktig, rosa och vit. Det övervintrar om det blir frostfritt. Foto: PHOTO: Tonje Bergh

VOKSER VILLIG: Klatrehortensia måste etablera sig innan det går till den snabbt växande fasen. Men det växer väldigt snabbt och blir frodig när det börjar. Foto: PHOTO: Tonje Bergh / OBP

Observera att vissa klättringsanläggningar inte tolererar direkt sol. Klatrehortensia och Blodbeger trivs bäst på skuggiga platser, och de är bra, till exempel vid ingången.

Kan du använda denna hagetric-uppsättning?

Trädgårdsredskap Du kan inte njuta av

- Men även varmhjärtade växter gör att du acclimatizes när de kommer hem från plantskolan.Sätt dem gradvis i skuggan så att de inte får solbränna. Skydda dem med en parasoll eller sola när solen är extra stark. Är solen obekvämt för dig, är det förmodligen för växterna också, säger garnter Moss.

Garner har upplevt att växter har dödats.

Idealet är en fin förändring mellan torr och fuktig mark. Då kommer du att bli vuxna klättringsanläggningar i sommar.

Läs också:

Trädgård verktyg som du kan inte göra utan

STAKET omfattas. Täck stängslet mellan dig och grannarna med klättringsanläggningar. Villvin växer snabbt och blir djuprött på hösten. Foto: Helen Bergh / OBP

blush: vildvin är klarröda på hösten om det är på en solig plats. Om det blir skugga blir inte bladen röda. Foto: Foto: Tonje Bergh / OBP

Bra Trädgårdstips

tabbar du måste undvika i trädgården

Easy vård trädgårdslandet

Prefab har blivit modern

ADVERT

Mest populära