All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Odla vattenmelon i trädgården!

Vattenmelon i din egen trädgård låter fantastiskt - och du kan också få det! Både i trädgården och på balkongen kan du och jag växa vattenmeloner. Det kräver bara en del planering.

Det första är att välja en kruka som är tillräckligt stor för att vattenmelonerna ska trivas.

När de växer upp är det därför praktiskt, särskilt för dem som växer på balkongen, att odla vattenmeloner i konditorivaror.

  • Odling: Så växer man i kruka

Eftersom vattenmeloner växer snabbt och kräver stora mängder vatten rekommenderas att man köper en behållare som kan innehålla ca 18 liter vatten, helst mer.

Kom ihåg att det måste finnas fler hål i vattenavloppstanken.

Foto: Getty Images

Hur man odlar vattenmelon hemma

Fyll behållaren med jord, men glöm inte att använda mark från trädgården. Att göra det blir mycket svårare att få vattenmelonerna att växa i mindre utrymme.

Se till att du väljer en typ av vattenmelon som trivs i kruka. Var vänlig för arter som växer mindre frukter.

  • Hur växer grönsakerna snabbare

När du har hittat den typ av vattenmelon du vill växa, plantera frön. De måste vara väl vattna.

Efter plantering och vattning av fröna i kruken, se till att det finns bra stöd för växten i form av trellis. Om du bor högt kan det också vara nödvändigt att pollinera växten så att bin och andra insekter inte kommer in i din balkong.

Vattenmeloner behöver vattnas dagligen. Vid temperaturer över 27 grader borde det vattnas två gånger om dagen. Använd vattenbaserad gödsel en gång i veckan.

Om du gör allt detta kan du snart njuta av läckra hemlagade meloner.

Kommentarer

När du kommenterar måste du använda ditt riktiga namn. Var objektiv, respektera andras åsikter och kom ihåg att många läser vad du skriver. Brott mot reglerna kan leda till uteslutning.

ADVERT

Mest populära