All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Painted New Tiles

Ångrar du bordet i badrummet? Eller har kakelens färg blivit föråldrad? Det är fullt möjligt att måla kakel och gränsar i badrummet eller i köket. Färgen kommer inte att sitta för evigt, du har tur det kan vara i tio år, men det kan också bryta upp efter några år. Det är också möjligt att klistra in nya kakel över de gamla, ersätta tabellerna som har löpt ut med nya datum.

Tillfälligt med färg

Målning av plattor i badrummet ska betraktas som en tillfällig lösning i väntan på totalrenovering. Färgen kommer att hålla fast vid plattorna, men lederna är porösa efter många års användning och ofta fulla av kalk- och tvålrester. För att låten ska kunna sitta måste substratet gelas rent.

Kakelplattor är hala och måste mattas ner för god vidhäftning. Slip med fint sandpapper eller sandpapper. Rikta in borden försiktigt med det vanliga maskbandet. Om färgen kommer under bandet så att spåret får färg finns det en speciell poop som liknar en penna, vilket kan ge spåret den grå eller vita färgen tillbaka.

Vattenbaserad färg eller specialfärg

Vattenbaserade produkter rekommenderas för de flesta målningar, men börjar med en häftstift och sedan måla två våtfärgad toppfärg i önskad färg. Applicera färg med pensel eller rulla på hala ytor.

Det finns också två typer av färg som heter Plasti-kote, speciellt konstruerad för kakel inomhus. En appliceras med pensel och den andra sprutas på plattorna. Sprayvarianten kräver ingen priming.

Klistra in nytt kakelbord

Ett alternativ till färg är att ställa in nya kakel i önskad färg utöver den gamla tabellen. Valet av kakel är stort, så det borde vara möjligt att hitta något som passar både färg och format. Det finns också kakel med glaserade kanter, annars kan borden stängas upp och ner med en silikon dimma i ungefär rätt färg.

Rengör substratet noga innan du lägger det. För att få ett fast grepp på lim och chips, applicera en vattenlöslig akrylbaserad primer, binda sedan plattorna med cementbaserat kakelplåt. Slutligen limmas det nya bordet med en tätningsmedel i en lämplig färg.

ADVERT

Mest populära