All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Grill tips från norsk mästare i grillning

i grillkåta har Eivind Smith allt han behöver för att kunna laga en gourmetmåltid när gästerna anmäla sin ankomst.

Eivinds bästa Grill Recept Kvinna ville ha en stuga. Det skulle inte vara Eivind Smith från Drøbak. Fyra timmar i rad vid E-18 varje fredag ​​och söndag var inte önskad dröm. Så Eivind tog saken i sina egna händer. Äppelträdena offrades, stugan och grillen var listade bredvid familjehuset.

Nu har det blivit den plats där familjen möts för ett trevligt samlings- och festspel. Det har också blivit den plats som Eivind Smith går i pension när han behöver lite förändring från sitt dagliga arbete som lärare.

Eivind har också en annan sida - han är grill guru - Två Norge mästerskapet och en fjärde plats i VM i grillning.

- Grillning är något som alla kan hantera och det är ärftligt. Ända sedan vi var jägare, låt ner stora och små byte och stekta sticklingar över eld.

Idag grilla en bra arbetsfördelning mellan familjemedlemmar när middag på bordet, vanligtvis trampar far mycket aktivt när grillen eldas upp, säger Eivind.

Kol eller gas

- Tid är viktig vid grillning. Det är en förutsättning för att man får ett bra resultat. Grillning är också rekreation, sett av ett stort rum på schemat och experiment med nya smaker och kombinationer.

Även jag börjar med handelsrundan. Sedan tar jag moppen och hugger långsamt i Drøbak för att handla vad jag behöver. Speciellt för marinader, de är så hemligt att jag inte ens köpa alla ingredienser i samma butik, säger Eivind med glimten i ögat.

Om det finns gas eller kolgrill verkar Eivind inte så försiktig. De olika varianterna kompletterar varandra.

Läs också:

Är du redo för grillperioden?

Du har en grill, du har kol eller gas, och du har mat. Men har du allt annat?

- Jag gillar att grilla på gas - som på kolgrill. Det är verkligen den tidpunkt som bestämmer. Om jag har lite tid är gas det bästa alternativet. Det blir varmt i motsats till en kolgrill som behöver en viss tid innan den når rätt temperatur. Men det är vanligtvis inte gas eller kol som bestämmer smaken, men hur man lagar maten, vilken typ av marinaden eller grillolja du använder under vägen.

En del av hemligheten ligger i att hålla fukten i köttet, informerar Eivind. När du köper en grill bör du satsa på ett med ett lock. Något som låter dig reglera värmen, och du kan sträcka grillen under lång tid för att uppnå riktigt ömt kött. Om gasgrill används ska det finnas en med minst två brandsläckare. Det möjliggör både direkt och indirekt grillning och för att hålla maten varm.

Om du har kolgrill kan du välja mellan grillar eller grillar. Kolet brinner i allmänhet snabbare, medan briketterna håller på länge och ger en jämnare värme.Briketterna är förmodligen det bästa alternativet, även om de är lite dyrare vid inköp. Vätskor är också en förutsättning för bränningen av kolgrillen.

- Använd mycket vätskor, men låt det brinna länge, för att vätskan ska smaka på maten. Lätt städa upp och justera värmen efteråt med en sprayflaska fylld med vatten, rekommendera Eivind.

Grillad fläskpåse, stekt ris, grillad majs och ananas är dandert med läckra sås.

Pork Pasta

I grunden är det mest grillat, det är bara kreativiteten som sätter gränser. Någon förblir av säkra skäl och sträcker sig inte utöver korv och hamburgare. Men flytta gränserna lite, det är fantastiskt vilka kulinariska upplevelser man kan få på grillen.

- De bästa resultaten erhålls med stora köttstycken. De håller juicer på ett helt annat sätt än mindre bitar, men det är naturligtvis viktigt att smörja bitarna genom hela grillningen, vare sig den är liten eller stor. En av mina favoriter är färsk, utbenad fläskfilé med stekt ris. En köttbit som är diskret, men det är verkligen en kulinarisk upplevelse. Det kan antingen marineras eller grillas som det är, med en bra grillad sås. Det viktigaste är att det är friskt. Jag vill säga att det här är så bra att det är kul att vara fräck och så billig att det är kul att vara hungrig.

Läs också:

Ut med köket!

Vi lagar sommaren utomhus. Då är det bra att ha ett välfungerande utekök.

Eivinds bästa grilltips:
 • Ett grillklipp är det bästa alternativet när du vänder maten.
  Foder inte maten med en gaffel, använd en nypa. Vissa dragsko som ger ett bra grepp.
 • Lägg till fukt, smör köttet med sås och marinader kontinuerligt, även korv.
 • Grilla så stora köttstycken som möjligt.
 • Få kunskap om grillning, det är inte så enkelt som du tror. Matprat. Nej, det är en bra plats.
 • Köp grill med lock och mer flare.
 • Ljus upp ordentligt, låt grillen bli varm, använd vatten för att ställa in temperaturen.
 • Stressa inte, ta din tid. Låt inte gästerna kontrollera middagen. Låt maten bestämma.

 • Var tålmodig, håll temperaturen nere.
 • Försök och misstag med nya kombinationer.
 • Ta hand om renligheten.

 • Se till att maten inte brinner. Det är inte hälsosamt eller bra.

 • Lyssna på erfarna grillkockar.
 • Börja med några servitörer, som chili eller liknande, men bara en till var och en. Det skärper aptiten och kortare väntetiden.

ADVERT

Mest populära