All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Växthus med själ

Heidi Stokke Paulsen hade länge drömt om att bygga ett "vintage" växthus. Men väntetiden var länge innan det plötsligt uppstod några gamla fönster som passade syftet.

- En vän rev det gamla huset sitter när de hade byggt nytt och det fanns en inbyggd veranda med flera vindusfag med genombrutna fönster och flera stora försökspersoner indelade i tre linjer, säger Heidi Stokke Paulsen.

Vegard Sæter, en glad hobbynek, försöker takets takvinkel.

Hon beräknade antalet fönster som de hade till deras förfogande. Delägaren Vegard Sæter stod för det mesta av snöringen, imponerande eftersom detta var hans första snickerijobb. De fick bara ett fönstret, så antalet röstade bra med den storlek de ville ha.

Extra mysig med plottning framför växthuset. Här är det bra att sitta och slappna av.

Läs också:

Hitta växthuset för din budget

Drömmer du om växthus? Här får du inspiration att välja den rätta för din budget - oavsett om du vill ha en bärbar mini växthus för örter eller ...

De valde att skapa grunden för begagnade telefonstolpar. De hyr huset de nu lever i och får då möjlighet att ta växthuset lättare utan att lämna en foul vägg när de köper sitt eget hus.

När de använde gamla fönster valde de också att använda trä i själva konstruktionen.

En dag såg en vacker gammal dörr i massivt trä perfekt, sade heidi.

Den gamla, rustika fjorddörren var perfekt.

Detta, som windows, krävde skrapning, borstning och underhåll. Dörren målades i en gråzon, den var rostig från tidigare och skulle behöva en kappa. Vi fick bra hjälp från närmaste familj att klia och jobbet.

Läs också:

Grönsaker som kan odlas om och om

Inte alla grönsaker behöver lämna sopor. Dessa 10 grönsaker kan odlas igen och igen!

Något smakar lika bra som egenvuxna grönsaker, och Heidi odlar p. a. olika typer av tomater, broccoli, socker ärtor, squash och potatis.

Här handlar det om grönsaker.

Jordgubbarna fick också en tidig start i växthuset. På vintern serverar växthuset som ett utmärkt lagringsutrymme för trädgårdsmöbler, trillebårar, blomkrukor och allt som hör till trädgården.

Läs också:

Få känslan hemma

RESIDENCE: Det är fantastiskt att vara på ett hotell! På så sätt får du luktsinne i ditt sovrum hemma också.

Automatisk fönsteröppnare är installerad på de vackra gamla fönstren.

Med många tända lampor i växthuset fungerar det som byns största trädgårdsljus.

Vackert snidade ornament.

Här bor: Heidi Stokke Paulsen och Vegard Seats med katten Nest.

Var: På Meisingset i Tingvoll kommun (Nord Møre).

Jag skulle göra det annorlunda / jag skulle vilja byta : - Vi skulle inte ha byggt det annorlunda. Men vi kanske måste justera några av bänkarna vi har här så att vi får lite bättre höjd för tomatplantorna.

Mest nöjda med: Vi är mest glada att vi alls gjort ett sådant projekt på egen hand med några kloka ord under vägen. Verkar växthuset går bra i trädgården både för dekoration och användbarhet. Att göra det själv var väldigt roligt och inte minst billigt.

ADVERT

Mest populära