All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Grönare till storstädning till jul

Är du orolig för miljön? Du är inte ensam. Eco-vågan är över oss, med återanvändning, kortvariga livsmedel och miljömärken av många slag. Men när vi sätter huset till jul använder vi liter liter kemikalier. Klor, salmiakk, Zalo och speciell rengöring för din pappa och datumet. Och om det kommer att bli rent, behöver du en extra dash, eller hur?

Nej, det är inte fallet! Vi kan rengöra huset lika rent utan att behöva använda en mängd farliga föroreningar. Hemligheten är mikrofiber och korrekt dosering.

Kraftfulla droppar

- Om du behöver städa huset före jul bör du använda minsta möjliga kemikalier. Torra Tvätt- och mikrofiberdukar är att föredra framför konventionella tvättmedel, säger Tone Granaas, chef för grön levande, som hävdar att vi inte använder kemiska rengöringsprodukter alls, eller åtminstone välja de märkta med Svanen.

Föredrar du ändå kända travare som Zalo, ammoniak och specialrengöringsmedel, är det viktigt att inte överdosera. Använd aldrig mer än tillverkaren rekommenderar - det kommer inte att vara renare, snarare motsatt.

doftande på glas

Green tvål luktar ren och bra, men lämnar en tunn film där damm och smuts kan fastna. Dessutom har grön tvål ett så högt pH att det är skadligt för de allra flesta golvmaterial. Har också ett handtvättmedel med neutralt pH i tvättvattnet.

- Men letar du efter doftande tvål, kan du ställa ut några glas

tvålvatten i rummet, säger Marianne Grotte, produktansvarig i Jordanien.

Dammmagneten

Användningen av mikrofiberdukar och mikrofibermoppar minskar också behovet av rengöringsmedel. Fibrerna blåses till små strimlor som lyckas komma in i mikroskopiska ytojämnheter, och statisk elektricitet gör duken som för med sig den för den smuts och damm.

En gyllene regel är att torr smuts avlägsnas med en torr duk medan du tar bort fläckar med en fuktig trasa. Kom ihåg att använda mopp med justerbar förlängningsaxel vid rengöring av golv, väggar och tak. Detta sparar både tid och tid.

Mikrofiberdukar fungerar både med och utan vatten och finns i en mängd olika varianter som är avsedda för olika arbetsuppgifter. De flesta livsmedelsbutiker, färgbutiker och hårdvaruaffärer kan erbjuda ett brett utbud.

ADVERT

Mest populära