All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Grönare golvlim

Inte minst offentliga organ har ett starkt fokus på miljöhänsyn för sina lokaler. Det är dels om energieffektivitet, men alla detaljer konstruktion, utförande och material utsätts också för att stänga miljöbedömningar och hälsoeffekter. Arkitekterna definierade en omfattande användning av mattor i byggnaderna i Lillehammer, som en huvudentreprenör NCC Construction har genomfört. Valet föll på en kvalitet från Egetepper. Men för att lägga mattorna finns det också en golvmält av en viss kvalitet.

Innovativ strategi från Casco

- Marknaden har ett ökat fokus på dokumentation av utsläpp från byggprodukter och för vår del, det gör det fyllmedel, lim och tätningsmedel. Vi har ett brett sortiment av produkter som uppfyller de krav som ställs i BREEAM NOR, med vår nya nya golvlim CASCOPROFF GP spetsen säger Espen Josten, teknisk chef lim / fug i Casco Schönox Norway AS.

Golvkonstruktion

Cascoproff GP klistrar PVC-beläggningar med eller utan sidopaneler och lite linoleum.

Uppgiften att lägga golvet i Rosenlund Bydelssenter har tagit hand om Lillehammer fast Ragnvald Moe AS och ordförande Lars Arve Kronborg uttrycker stor entusiasm för det nya limmet från Casco Schönox:

- Casco Proff GP har extrema egenskaper när det gäller användaregenskaper och det uppfyller alla miljökrav, betonar Kronborg; "Limet är också lätt att stryka, vilket minskar bördan på byrån, så från en HSE-bedömning kan vi inte önska något bättre. Limets universella egenskaper är också en stor fördel; En typ av lim är allt du behöver ta med till webbplatsen. Vi har använt Pro GP till badrumsgolv, vägg vinyl i vått och här på Rosenlund sätter vi tio tusen kvadratmeter filtar förutom vissa vinyl.

Limet har en ovanligt lång öppningstid och har ganska unik vidhäftning, även efter ganska lång tid. Det här är ett lim som gör vårt arbete som golvvättare mycket enklare, avslutar Kronborg.

ADVERT

Mest populära