All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Gröna växter som inte vissna

Efter många år av mycket långt mellan blomkrukor är palmer, ormbunkar, halm och andra grönska på plats i tusentals hem. Under lång tid har kuddar och ljus stått i färglösa och minimalistiska vardagsrum, men nu blir det grönt.

Kanske är det ett hektiskt liv som omges av "stål och betong" som drar oss mot naturen och inspirerar oss att lämna grönt för att kompensera för allt det hårda, kalla och död?

Trenden är i alla fall här och det är bara en utmaning. För grön är både livsgivande och skapande välbefinnande.

Hälsningar med grön

Monstera Deliciosa är den stora favoriten, och ibland håller den en liten tidning.

- Grön misslyckas aldrig, det passar överallt, säger exponeringsdesignern Marianne Stensrud.

Hon älskar grönsaker och konsumerar mycket av det för att skapa den rätta atmosfären i det inre såväl i sitt hem, när hon styler för foto i Bohus eller om det finns en tv-studio som OSE "må bra"

Store lämnar

En av de mest populära växterna är Monstera Deliciosa, med stora smickrade löv. Stort namn och en villig växt. Ett enda blad i en vas, en stor växt i en burk eller flera växter; I dagens växtjungle är allt tillåtet.

Kanske långa vågiga gardiner som står i golvet är lösningen för dig? Paradiset heter denna textil från Kai och tillhandahålls av Tapethuset.

The Incredible

De populära gröna bladen finns på många av de senaste tapeterna. Det här är från Borge och Finndintapet. nr.

Trenden har länge tagits upp av dem som designar tapeter och textilier. Så om du inte vill ha växter som behöver staplas och vattnas, kan du fortfarande hänga på. Mycket eller lite är upp till dig. Det kan vara uppfriskande att vakna upp till en grön vägg på morgonen, eller göra hallen till en grön oas som välkomnar hem en sur och kall regnig dag. Eller vad sägs om att skapa ett riktigt trädgårdsrum, där du tar allt ut och drar dig med textilier, tapeter och fyller med gröna växter.

Växterna, textilierna och tapetet finns där ute. Vi har just presenterat ett litet gäng av det som finns.

Nu tar vi naturen in i vardagsrummet och dekorerar med gröna växter, löv och halm. Väggen är målad med färgen Nordic Green från Nordsjön och den blå soffan är från Bohus.

Här spelar växter och tyger på lager och skapar en tropisk utseende. Textilierna Tropicana är från Green Apple.

I Panama-samlingen av Storeys finns det ett flerfärgat plåtmönster.

Med Tropicana från Fantasy Interiors i full grön är det nästan lite 70-talskänsla.

Är du rädd att det finns för mycket färg, det finns gröna växter i grått också. Det här är Tropicana från Fantasy Interiors.

Med kuddar och gardiner med tropiska mönster, kan vi beställa exotiska semesterminnen eller sommar känslor.Här är Manila Fabric från Sanderson, som leds av INTAG.

Det populära mönstret tillämpas också på samlingar för mer elegant och sofistikerat interiör. Callisto-samlingen från Casamance leds av Green Apple.

ADVERT

Mest populära