All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Grönt liv i badrummet

Med växter i badrummet kan du skapa en avkopplande atmosfär och en grön oas. Foto: Flora Dania

Många tropiska växter, både gröna och blomstrande, trivs bra i badrummet. Luften är varm och mättad med vattenånga - precis som i tropiskt klimat.

Badrummet kan bli en frodig regnskog om du växer upp med gröna och blommande växter. Lägg till exempel en stor kopia av fönsterblad i ett hörn. Med god omsorg kan växten blomstra och i sin naturliga miljö växer de ätbara frukterna, kallade Monstera.

Dessutom kan du placera saftiga gröna ormbitar som Bostonbregne, Florlette Venushår eller den särskiljande skulpturella fågelskådaren på ett bord eller på golvet. Förstå frodigheten med hängande ormbunkar eller gröna ormplantor.

  • Läs också: Fyll badrummet med växter!

Plant Treklaters har mörkgröna, hjärtformade blad som bildar långsiktiga rankningar. Du kan skapa gröna väggar genom att använda långlövdryckerna.

Läs också:

6 perfekta kaktusar för hemmet

Kaktusen kräver liten omsorg, är lätt att hålla - och inte minst trendig! Här är sex kaktusstilar som är särskilt lämpade.

Rich Boston bärnsten trivs bra i badrummet. Foto: Flora Dania

Gräs- och träskplantor

Växtarter i cypressfamiljen, som halvgräs, är också gillade i badrummet. Den största arten är Papyrus. En mycket gammal växt som egyptierna brukade göra papper i Egypten från runt år 2400 f.Kr. Papyrus är en av de få krukväxter som kan stå direkt i vatten. Du kan lägga fler Papyrusar i en liten kruka med kant. Lägg till strandstenar i botten av grytan och fyll i vatten.

Blommande regnskogsbruk, som Flamingo Flower, skapar en stor kontrast till de gröna enfärgade växterna. Flamingoblomman har glänsande plastblommor i dramatiska röda nyanser.

Om du föredrar vita blommor är Fredsliljen ett bra val. Stora växter kan framgångsrikt placeras på golvet, medan mindre plantor kan placeras i rad på ett bord eller i en fönsterram. Fredliljor växer vilda i kluster av regnskogsinformation där det bildar en vacker doftande säng.

Curcuma är en ganska ny krukväxt med långa smala löv och eleganta röda lila blomrader. Om du sätter många människor i en diskhink på golvet, är badrummet omedelbart elegantare och du kommer att få ett frodig färgschema.

Läs också:

7 tips för smartare lagring

Norrmän är konstiga. Vi lever större än de flesta andra, men känner fortfarande att vi inte har tillräckligt med lagringsutrymme. Men dessa tips hjälper dig.

Lush och lätt - Venus år. (Foto: Flora Dania)

doftande växter

Vill du ge ditt badrum en sensuell och doftande touch kan du möblera rummet med växter som släpper ut läcker lukt.

Den vita blommande Gardeniaa luktar söt men färska och parfymerade doft fungerar som en naturlig luftfräschare. Jasmine luktar också sött och gott. Båda anläggningarna har långa, slingrande blom vinstockar som antingen kan hänga fritt eller bundna.

Rosenpelargonium kan snabbt bli en favorit i badrummet. Men det kräver att du placerar den på en solig och ljus plats. Bladen innehåller eteriska oljor. Klipp av några av plantans löv och placera dem i varmt vatten. Det är rent nöje.

Har du citronmeliss i trädgården eller i en kruka, är det lysande att skära av alla blad och har det i badvattnet.

Detta är växterna du bör titta efter badrummet:

norska namn: latinska namnet: Växt typ: Tillväxt Form:
Curcuma Curcuma Hög, blommande växt Vertikal
Flamingo Flower Anthurium Blommande anläggning Vertikal
Fred lökformiga Spathiphyllum Blommande anläggning Vertikal
Fugleredebregne asplenium nidus grön fern Vertikal
Gardenia gardenia Doftande bush Vertikal
Jasmin vippjasmin Doftande vinstockar Suspended
Papyrus Cyperus papyrus grön träsk anläggning Stående
Pottinger Rose Pink Doftande buske Stående
Roseplargonia ROSENGERANIUM Doftande, gröna örter Stående
Treetop Adventure Philodendron scandens grön vinstockar Hängande
Venushår Adianthum grön Fern Stående
Fönster Sheet Monstera deliciosa Stor grön växt Stående

Vill du ha fler tips och tricks för hem och trädgård? Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Läs också:

Fyra växter som inte behöver solljus

Full fönster? Inget problem. Här är fyra växter som inte behöver solljus.

ADVERT

Mest populära