All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Gröna godsaker för renovering glad

Ett ökande antal konsumenter är oroade över att materialen de använder är miljövänliga. Lyckligtvis finns det fler och fler tillverkare som betonar miljöhänsyn vid utveckling av nya produkter - vilket också är viktigt för dagens miljödirektiv.

Måla med grönt samvete

Den danska färgtillverkaren Flügger har länge haft miljöhänsyn på dagordningen, och tillverkaren har tagit hänsyn till både inomhus och utomhusmiljö när de har utvecklat färg.

- Flügger kommer att spela en viktig roll när det gäller att säkerställa en renare framtid. Det är vår plikt att uppmärksamma miljön, var vi än bor och arbetar. Därför tänker vi alltid grönt när vi skapar nya uppfinningar, material och processer, säger Vegur Svenningsen, kedjekoordinator hos Flügger.

Flutex och Flutex S-serien är inomhus väggmålningar som är miljöcertifierade med den hyllade EU-blomman. Miljöblomman är det europeiska miljömärket, som officiellt erkänns av norska myndigheter och är en garanti för god kvalitet. Det säkerställs att produkten är bland de minst miljöskadliga i sitt slag, utan skadliga ämnen. Detta tar hänsyn till både miljön och målarens hälsa.

Som en extra bonus valde Flutex-serien rösta testvinnare i de danska konsumentprogrammen. Rabatterna på DR1 och Basta på TV2.

ADVERT

Mest populära