All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Grön golv med rätt grå

de flesta tillverkare i de flesta branscher, har förstås av kunderna har blivit mer miljömedvetna. Inte minst privata och offentliga företag ställer högre krav på leverantörer produkter i sina specifikationer:

- Vi letade efter en spännande lösning som skulle tillfredsställa både våra designkrav och våra miljökrav. När inredningsarkitekten kom fram med det här förslaget slog vi direkt. Beläggningen har en antracitgrå färg som perfekt matchar resten av interiören, och den har en nästan omärkbar knutprofil som skapar en speciell skimmer i golvet. Det liknar nästan vattenflödet, säger en lycklig Lars Haakanes på Ola Roald Architecture.

Creative Tillverkare

Den glänsande antracitgrå färg skapar ett industriellt utseende.

Den tyska tillverkaren Vorwerk har insett att hållbarhet betyder mycket för kunderna och har blivit en riktig kreativ produktutveckling. Under ett år har deras golvbeläggningar "RE / COVER Green" presenterats på den norska projektmarknaden.

- Detta är inte en låg kostnad produkt, säger Henrik Finne, distriktschef på Polyflor Nordic, som marknadsför Vorwerk golvlösningar i Norge, och han fortsätter: - Samlingen har fått namnet "RE / COVER Grön" för att markera inför arkitekter och andra prosjektbeskrivere som Produkten är konsekvent organisk. «Green» eller «Green» refererar till materialets sammansättning och ett utseende och färgschema inspirerat av naturen; En optimal lösning för miljömedvetna arkitekter och planerare.

Ett golv i tid

Collection 'RE / COVER grönt "är utvecklat av den världsberömde arkitekten och formgivaren Hadi Teherani och hans team. Designen och namnet på mönstren kan associeras med händelser i naturen kopplad till skog, sten och metall. Sammantaget representerar samlingen trettio eleganta mönster som är utformade så att alla kan arbeta tillsammans så att inredningsarkitekten kan skapa en helhet i den nuvarande miljön. Detta nya miljövänliga golv för bostads- och projektmarknaderna är en modern kombination av ekologiskt tänkande, estetik och kvalitet.

Sustainable

- Detta är en verkligt "grön produkt", betonar Finding, - RE / COVER grönt "består huvudsakligen av ricinolja, kanske mer känd som ricinolja, och rapsolja. Dessa oljor används istället för petrokemikalier. Dessutom innehåller golvbeläggningen inte klor, mjukningsmedel eller lösningsmedel. Fullständig nittio procent av "RE / COVER Green" består av förnybara råvaror; Det innehåller inte någon typ av PVC men har en yta bestående av totalt 200 och mikro; polyuretan. Det här är nästan tio gånger mer än en vanligen på vinyl och linoleum och skapar en otroligt resistent yta som underlättar underhållet.Det här är en produkt för framtiden, avslutar Henrik Finne.

ADVERT

Mest populära