All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Gröna och enkel bullerbekämpning

Medan en levande vägg måste stoppa vind och sikte, kommer brusskärmen naturligtvis att minska buller.

- Murtas skärmar kan vara fördelaktigt som brus avböjning vägen o L. skärmar innefattande mursokkel med trä vägg på toppen, används allmänt för bullerskydd, skrivare Byggforsk i manuell screening av uteplatser..

Kan vara visuellt störande

Det är viktigt att ta hänsyn till den visuella effekten av en ljudsköld på miljön.

- En skärm är ofta ett främmande element som är synligt störande och vilket är svårt att anpassa sig till miljön. Varje skyddsåtgärd måste lösas från sin plats och dess speciella utmaningar, skriver Building Construction Research i en instruktion.

De tror att designa bullermonitorer bör vara en inspiration för innovation och kreativitet. Det är ett bra råd att ta med på vägen.

Standarddisplayer

Även om skräddarsydda lösningar är bäst, finns det även standardmonitorer som kan korrigera brusproblemet.

Läs också:

Skapa en enkel grinden på fasta stänger

Denna klassiska grinden är lika robust och hållbart som det är ganska och lätt att göra - här är receptet.

Danska NoiStop producerar två typer av ljudmonitorer som kan införlivas i trädgården utan att vara störande. Gemensamt för båda typerna är att de har en kärna av rockull som absorberar ljud. Vad skiljer dem är fasaden och dess funktion.

elegant med trälister

Brus barriär och pergola: trälister orsakar buller skärmen inte skiljer sig så mycket från resten av elementen i trädgården.

NoiStop Wood är klädd med träremsor i skandinavisk design. Horistontal trellister hjälper till att skapa en optisk illusion som gör att brusskärmen verkar vara lägre än den är.

Användningen av trä gör det också lätt att glida ihop med andra strukturer i trädgården. Bullerskärmen kan också fungera som stöd för klättringsanläggningar, vilket kommer att bidra till att mjuka utseendet på väggen.

Läs också:

Torr källare med låg ström

Nästan alla som använder källaren för något annat än att hålla burken möter förr eller senare ett allvarligt problem: fukt, mögel och röta ...

Espalier och ljudbarriär i en

Stöd för klättringsanläggningar: Här används NoiStop Green för att skydda fastigheten från buller och tåglinjen strax bakom. Klättringsanläggningar har börjat täcka stålramen.

NoiStop Green, med sin galvaniserade stålram, är initialt mindre attraktiv än NoiStop Wood. Men ramen är avsedd att fungera som en klättringsanläggning, och när ljudskärmen är täckt blir den ett bra element både i trädgården och omgivningen.

NoiStop är danska, men de marknadsförs och säljs även i Norge av KMKt.

Läs också:

Underhållsfria staket

Underhållsfria staket kan spara timmar av färg och repor, men är de bra för miljön?

ADVERT

Mest populära