All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Stor bild, men var är funktionerna?

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Under testet hade vi Braviaen ansluten vid sidan PF9830, toppmodell till Philips. Vårt första intryck var att båda tv-apparaterna gjorde ett bra jobb på vanliga tv-signaler.

För dem som inte har en extern satellit- eller kabel-tv-mottagare är det här värt att notera.

God detaljnivå

Om du studerar nyhetsläsaren på en nattvy, kommer du förmodligen att bli imponerad av färgområdet och detaljnivåen i bilden. Vårt påstående är klart:

Det här är mycket bättre än vad du får på många av de billiga plattskärms-TVarna idag.

En liten glans försvinner jämfört med Philips. När det gäller mycket rörelse och kraftfulla rutor verkar det som om Sony inte riktigt klarar sig, och resultatet blir lite hakat i bilden.

Jämnt: Om detta är något utöver det vanliga TV-tittaren kommer att märka är en annan sak, i praktiken först upptäcktes av testpanelen när vi jämförde de två modellerna sida vid sida med exakt samma analoga TV-signaler.

Vi vill också ha bättre ljusstyrka. Du kan naturligtvis öka ljusstyrkan på Sony TV, men om du ökar för mycket blir bilden lite för stor. I jämförelse är Philips mycket ljusare. Detta gäller även den svarta nivån, där de svarta partierna uppfattas som riktigt svarta medan det är lite mer mörkt på Sony. Vi betonar dock att svartnivån på Sony är bra för en LCD-TV för att vara, enligt vår mening, båda dessa modeller är i övre Echelon när det gäller bildkvalitet på LCD-TV under hösten 2005.

Som vanligt glid bild mjukare när vi tittar på DVD , och efter anslutning till DVD-spelare både via scart, komponent och HDMI-ingång är slutsatsen klar: här är lite att rita.

Inga funktioner och var är PC-ingången?

Blandningslösningen är inte optimal för ljusa TV-bilder. Visa mer

TV: ns menyer är lätta att förstå, men de ger dig inte så många val. Det är naturligtvis bra för alla som är rädda för att anpassa sig helt borta (du kan alltid återställa fabriksinställningarna), men kanske lite tråkigt för alla som vill finjustera din TV tills långt in på småtimmarna.

Text-TV fungerar också snabbt, men tyvärr svär Sony fortsatte att blanda lösningen, som har en tydlig svaghet att texten är svår att läsa när TV-bilden är ljus. För bekvämligheten hittar du en frysfunktion och automatisk avvisning, som båda är lättillgängliga via snabbtangenter på fjärrkontrollen.

TV: n har totalt sex ingångar inklusive HDMI, men bara en knapp på fjärrkontrollen. Det betyder att du måste trycka på samma knapp 6 gånger innan du når HDMI-ingången, detta är onödigt 2006.

Minus:

  • Många poster trots att det kan vara mer. Enligt vår mening är det en minus att TV: n saknar en dedikerad PC-ingång.

    Du kan nu ansluta till din dator via en HDMI-övergång, men då måste du koppla från din DVD-spelare med HDMI-utgång. När vi också vet att det finns PC-ingångar på S-serien, är detta en irriterande begränsning.

    Vi saknar också minneskort och bild-i-bild-funktion, i detta prisklass bör detta vara standard.

HD-klipp via HDMI-ingång

TV-upplösningen är 1366/768, och HD-klipp i 1080i (dvs. 1920/1080) går därför igenom TV: ns skalor. Ändå gör TV: n ett bra jobb: bildens djup ökar när detaljnivå och färgspektrum glittrar.

Tryck på länkarna för att fortsätta i testet:

  • Slutsats och resultat
  • Stora bilder från testet

ADVERT

Mest populära