All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Stort intresse för renovering

Denna finanskris skiljer sig från tidigare kriser. Anledningen är att utgångspunkten för denna kris är en helt annan än vi tidigare haft. Enligt undersökningar från Norsk Monitor har människor för första gången mer pengar än vad de faktiskt behöver.

Hög inkomst i världen

- Situationen i 2008 är förmodligen ganska annorlunda än situationen för personer 1987 och 2001. Under de senaste åren har vi sett en kraftig ökning av den disponibla inkomsten för de flesta norrmän, och även om skillnaderna mellan de rikaste och de fattigaste ökar, norr de högsta inkomsterna i världen, berättade vice vd och analytiker på Synovate, Eriksdalen, i en intervju med Color tidningen tidigare denna månad.

Uttalandet stöds av Prognoscentret, som påpekar att de flesta har ett säkert jobb och inget att frukta.

- Det finns mycket psykologi i detta. För de flesta människor är 2009 ett bra år, men människor behöver bara att inse det, säger Truls Vasvik, ekonom och delägare i Prognosesenteret.

Och troende besökarstatistik för hemförbättring och förbättring av hemmet, det är en del som redan har förstått detta. Renovering är något vi är oroade över, och vi är glada att spendera pengar som gör det bekvämt i hemmet!

Populära bostadsmässor

Det finns kontinuerliga bostadsmässor runt om i landet. Besökarnas siffror på dessa berättar mycket om intresset för renovering av privata hem.

Till exempel, "Gör ditt hem bättre", som nyligen besökte Kristiansand, kan visa mycket bra besök. Med 16 000 besökare under en helg är det uppenbart att uppgraderingar av hem och hem är något som upptar människor. Kristian Owren, marknadschef på informationskontor av färg och inredning - IFI stod även på mässan i söder, och kan bekräfta intresset.

- Min åsikt är att de flesta har idéer och planer för stora och små projekt. Intressen och frågor från användare av ifi. nej är högre i år än 2008, säger han.

Tid för fynd

Men även om räntan finns finns det fortfarande en viss osäkerhet.

- Medias fokus på den finansiella oron bidrar till viss osäkerhet. Frånvaron av marknadsföring bland industrins produkter bidrar inte heller positivt, säger Owren.

Men det finns också positiva aspekter på den osäkra marknaden. Det är en bra tid att göra en bra affär.

- Personer med trygga jobb har aldrig haft bättre råd än nu. Dessutom finns det många arbetslösa hantverkare, så detta är det dags att få fynd på både material och tjänster, deponering Owren.

ADVERT

Mest populära