All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Grå teak möbler är som ny

oljan är närvarande på toppen, som bildar den snabbt en klibbig film då det blir varmt. I det här fallet är det inte bara den baksida som känns, men också alla slags smuts.

Köp kvalitet

Det finns otaliga oljor på marknaden. En tumregel är att köpa lite dyr olja eftersom de billiga varianterna förmodligen inte kommer att ge det önskade resultatet.

Hardwood

lövträ speciella fördelar är att som innehåller hartser, dvs naturliga fetter, som skyddar träet lång. Du förbättrar den effekten genom att använda olja och alger.

Tvåkomponent

Behandlingen som visas här baseras på en tvåkomponentlösning. Det första du gör är att spola träet tills det är helt vått. I vått trä gnidas stolen och skruvas med a-komponenten. Använd en medium borste eller skrubba. Detta tar bort gamla oljerester. Fortsätt våt-våt med utspädd B-komponent. Skölj väl i slutet. Se till att trädet inte torkar under behandlingen. Låt träet torka i 24 timmar före en ny oljebehandling.

Även på blackberry

Samma process kan appliceras på teak som har svepts. Svärtning sker särskilt på botten av möbler och ytterdörrar, eftersom regnvatten stänk upp och dra in i träet. Detta skapar svamp. Det är den som gör den svart.

Tuff för teak

Var medveten om att metoden för två komponenter är ganska grov. Om du funderar på möbler som mindre slitna, kan du använda plast-talet, det vill säga samma typ av rengöringsmedel som du använder på plast möbler. Plastgränsen tar inte bort de naturliga fetterna i trädet.

Vanen Power

God behandling av utemöbler handlar mycket om dina egna vanor. Finns det utrymme i trädgården eller på terrassen, är det lite för ofta att möblerna bara står året runt. I så fall är det lönsamt att köpa ett par små presenningar. De kostar nästan ingenting jämfört med vinsten genom att skura möblerna för vinterens ödemarker. Kom bara ihåg att möblerna inte behöver packas för bra. Det måste finnas korrekt luftning under presenningen.

Men kanske du städar ett torrt och fint förvaringsutrymme i garaget på hösten? Kom ihåg att bränna fyllmedel som används för oljning. De kan självantenn!

Skölj möblerna så att det blötläggs. En trädgårdsslang är bra att ha.

Tvåkomponent rengöringsvätska hälls i en hink före användning.

Applicera rengöringsvätska A och använd en skrubb- eller rengöringsplatta. Behandlingen rensar teak och returnerar den till glöd. Eftersom det handlar om kraftfulla kemikalier, bära handskar under arbetet. Vått-i-vått påförda rengörings vätska B som neutraliserar A.

Spola efter neutralisering med rengöringsvätska B.

Låt möblerna torka helt innan oljebehandling. Vänta tills nästa dag. Använd en skrubber för att applicera olja. Då får du oljebrunnen i träet.

Torka över träet med en luddfri trasa. Med korrekt behandling och oljning blir även den gråaste teakytan ny.

ADVERT

Mest populära