All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Grågrotta vardagsrum

Färgning med grått kan verka som en motsägelse. Gråskalan finns mellan extremiteterna vita och svarta, vilka är färglösa färger. Men det är bara de nyanser som är så spännande. Ju större vi använde mellan ljus och mörk desto större spänning skapar vi i rummet.

Men dessa är inte bara dessa nyanser som skapar variation. Glans och ytor är också viktiga, och tillsammans kan skapa ett bra spel i rummet. Brottar grått med andra färger, uttrycket kan vara en helt annan. Om du vill ha en varm färg är lite brun väldigt gott. Men letar du efter en kallare ton, vilket ger lite blå en fin effekt.

Färgändringar

Toner i gråa ändringar när ljuset faller på dem. Färgen är väldigt flexibel, och en ren grå kan övergå från sval till varm under dagen, beroende på om det finns morgon- eller kvällsljus som dominerar.

Något som gör den här färgen lite rädd är att den har lett till att påverkas av andra färger i rummet. Sitter ihop med en röd soffa, en neutral grå vägg kan ha en grön slöja, och å andra sidan kommer en grön soffa att göra väggen rosa. Denna effekt kan bildas av flera färger, till exempel orange och blå. Anledningen till det är att ögat behöver balansera "dikterar" ett streck kompletterande färg. Det är helt enkelt omöjligt att dekorera med grått, men det är viktigt att vara medveten om att färgen kan ha en sådan effekt.

Gråa väggar

Väggarna i detta vardagsrum har en helt neutral gråton, som varken är varm eller kall. För att skapa en helt matt yta användes en sandfärg som ger en vacker konsistens på väggen. Sådana färger har olika effekter beroende på vilket verktyg de appliceras på, så det är viktigt att prova det.

Grå Golv

Som en mjuk och neutral ram i rummet föll valet på en solid matta. Kombinerat med ett par stora kuddar blir golvet själv en stor möbel som hela familjen kan sova.

Slöjan är mjuk och skrapig, ungefär som en bredbandig sladdfil. Mattan förändras ständigt efter att ljuset har fallit, vilket ger ett livligt och gott intryck. Att ytan har så mycket liv var helt medveten om stylistens sida eftersom det var viktigt att golvet inte blev tråkigt.

Om du vill ha grå golv utan att ha filtar, finns det också många andra möjligheter. Obehandlade trägolv kan målas eller målas, annars finns det både parkett- och tallgolv som redan är färdiga. Om du vill ha klinkergolv är urvalet av gråtoner enormt.

Grå Detaljer

Med den diskreta bakgrunden som mattor och väggar ger, står en öppen för att utveckla detaljerna. När färgerna hålls i en fuktig grå skala blir mönster och ytor viktiga för att skapa variation.

ADVERT

Mest populära