All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Grünerløkka Student

Den goda 50 meter höga spannmålssilo byggdes 1953. Senaste majs lass kördes ut ur silon 1990 och tre år senare var området planlagd för bostadsändamål . Det var då en arkitektonisk tävling blev utlyst och vann av Oslo arkitekter HRTB A / S, det var som ett hotellprojekt. Det var inte så det gick; Den tidigare industribyggnaden köptes av Studentkontoret i Oslo år 2000. Arkitekten kontaktades igen och silo bytte namn till studentmöbler / bostäder.

18 våningar

18-våningen höghus silo, varav 16 är bebodda, rymmer nu 22 lägenheter, 165 studiolägenheter och 39 lägenheter. Det finns formgjutna golvplattor där den förra var stora cirkulära silor och det finns skärmade fönster. Hissar och trappor ligger i torget.

Exteriör är den limmade isoporen utanför den gamla siloen, applicerad sprutpistol och målad i grå färg S 5005-B20G. Fasadeteknikk AS i Oslo använde en plattformsfas under arbetet som formades som en halvcirkel efter silo och flyttades runt när de slutade. De färgade fönstren i fönstren är ett laminat laminerat mellan två glasögon.

Inredningsdesigner Lykke Frydenlund från arkitekten HRTB har varit helt delaktig i projektet och har i grunden de mest tomma bladen, inklusive alla färgscheman. I interiören har Malermester Buer a. S. i Oslo utfört allt färg- och golvarbete. Detta är ett av landets största målbolag - inte minst på nya byggnader och anläggningar samt underhåll.

Med runda enheter är rumsavdelningen gjord av det faktum att vid yttersidan av varje sida finns ett bostadsutrymme. En mellersta del delar rummen / lägenheterna med korridorer.

Tillsammans, ungefär 7.500 kvadratmeter vinylbeläggning i alla vardagsrum och hallar (minus våtrum med keramiska plattor). Tapiflex Acoustics 5000 från Tarkett Sommer har använts i många olika färger, en vinylbeläggning som valts inte minst på grund av kvaliteten på scenljudet. Gips Gips strimlas och maldes med Flügger Scotte 07, medan tak är målade med Flügger takmaling 03. En grå huvudfärg i det inre är en silikatlasur från Keim.

Inredningsarkitekt har färgade golvbeläggningar och väggar enligt plan. Ett grått färgschema finns kvar i alla rum och lägenheter, men färger från fyra huvudteman - grön, havsgrön och blå - väljs. För varje tredje eller fjärde våningen, färginsatser - hela vägen upp till 16: e våningen

ADVERT

Mest populära