All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Google köpte 100 år gamla kexfabriken

Modern stuga som inte kräver underhåll

Så mycket får du för en, 5.000.000

Kolla in hennes sovrum

Flera av de lokaler IT-jätten Google, runt om i världen , är känd för sin lekfullhet. Eftersom har du anställda med relativt bra idéer, är det klart att kreativ utveckling behöver göras?

Hängmatta, spelrum, massage rum och musikrum. Googlarna skrattar inte bara på banken utan också på jobbet. Detta kan vara hämnd av nördarna.

Jobb sökes: Kom arbete lust och behöver här du bör motstånd hitta ... Foto: FOTO: David Aschkenas

Tänk otraditionella

De nya kontor finns i Pittsburgh, Pennsylvania, USA, i en månghundraårig kexfabriken. Platser kommer att ge googles inspiration att tänka unconventionally. På det sättet låter filosofin åtminstone sålunda.

- En rolig, annorlunda och färgstark plats, säger inredningsdesigner Bernt A. Pedersen i Opplevelsesdesign. Google är en innovatör, och omfattande användning av starka primära färger skapar föreningar för dagis och SFOs, fortsätter han.

ARBETE ÄR EN PLAY: Google vill ta med spelet till varje anställd. Foto: Foto: David Aschkenas

- Förutom den stora hängmattan en otroligt rolig effekt. Vem vill inte ligga och bara drömma?

- Att sitta i burar

Pedersen verkar dock att arbetsområdet ser lite kaotiskt:

DESIGN: Det är den amerikanska arkitektbyrån Strada som har utformat kontor i Pittsburgh för Google. Foto: PHOTO: David Aschkenas

- Det känns som att alla är i en bur. Formen på skiljeväggarna och själva arbetsarket harmoniserar inte i uttrycket. Men rummet självt är bra och har en underbar vacker tak. Här är de synliga bjälkarna och grova detaljer.

forskat på miljön

Det är den amerikanska arkitektbyrån Strada som har utformat kontor i Pittsburgh. De meddelar att de har forskat på personalen: från undersökningar och intervjuer, till så kallad time-lapse photography - och flera "live-in-sessioner". Allt att utveckla design som bäst passar de anställda.

- Google skulle vilja ta det roliga med varje anställd. Samtidigt kan alla de färgfärgade elementen verka rotiga. Men kreativ är det, säger Pedersen.

NERDENES HEVN: Spelrummet är en del av ett kreativt arbetsgemenskap. Foto: PHOTO: David Aschkenas

Wow Factor

För att möta behoven, konstaterade Strada att det var förnuftigt att skapa en unik wow-faktor. Håll dessutom en tätt svetsad "familjemiljö". De skulle också införliva tysta områden i lokalerna som är avsedda att komma bort från alla distraktioner som finns i ett öppet landskap.

- Hengekøye och bibliotek är fina zoner, men sådana rum har visat sig vara fattiga i norska och svenska arbetslivet, förklarar direktör Paul Norberg i arbetsmiljöcentret.

Även om ledningen uppmuntrar till användning har undersökningar visat att de inte används. Arbetare har helt enkelt känt sig stigmatiserade; att de inte fungerar. Det sagt Att använda starka färger och växter som de gör här är positivt för arbetsmiljön, "betonar Norberg.

SILD I TORN: Öppna landskap väljs ofta av ekonomiska skäl, enligt arbetsmiljöcentret. Du får fler människor och det blir billigare för ditt företag. Foto: Foto: David Aschkenas

Öppna landsbygden

Förresten är öppna landskap gärna utvalda av ekonomiska skäl. Du får fler människor och det blir billigare för ditt företag. På Google ser vi att de har en våldsam kränkning av lokalerna. De har fullständig avkoppling i vissa zoner i kombination med kaotiska stressiga öppna arbetszoner, avslutar Norberg.

Läs också:

Hur Ikea du att agera mer

KEX FACTORY Fortiden bevarad i de grova tegelväggar som skrapas bort. Bilden visar receptionen. Foto: Foto: David Aschkenas

Så stor är det med ljusa färger

tyg på väggen och kor i köket

OLIKA Frison: Hammock och bibliotek är trevliga zoner, men sådana utrymmen har visat sig fungera dåligt i norska och Svenskt arbetsliv, förklarar direktör Paul Norberg i arbetsmiljöcentret. Foto: Foto: David Aschkenas

Vid första anblicken denna kaotiska

ADVERT

Mest populära