All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Adjö till oseriösa hantverkare

Farväl till oseriösa hantverkare

  1. att borsta vi upp

Huseiernes National Association igår, i samarbete med industrin själv, att bekämpa oseriösa hantverkare. I samarbete med organisationer hantverk industrin ger Huseiernes National Association och National Institute of Technology ut den första riks guide kvalificerade och officiellt erkända hantverkare.

- Vi mottar dagliga förfrågningar från våra medlemmar som klagomål om vårdslös hantverkare. Därför har vi i Huseiernes Landsforbund länge tänkt på hur vi kan hjälpa husägare att välja en hantverkare som gör ett riktigt jobb, säger organisationskonsult Tom Arne Nyborg till DinSide.

Vill du ha lyxkök? Med godkända hantverkare blir det lättare att nå målet till det överenskomna priset. Visa mer

Det är viktigt för oss att våra medlemmar och konsumenter i allmänhet har möjlighet att hantera ett klagomål på ett seriöst sätt. När branschorganisationen ligger bakom hantverkaren betyder det att konsumenten har en plats att kontakta om jobbet inte görs på ett tillfredsställande sätt.

Välj inte svart!

Tyvärr kan det vara frestande att välja en "svart" hantverkare när man behöver röra sig. Starka priser på lagstiftare tillåter inte rum för oväntade aktörer. Men på lång sikt kan du lätt luta dig tillbaka med en lång mask om du väljer svart arbetskraft. Trögt arbete kommer ofta inte att visa sig förrän "svarta" har försvunnit i mörkret och mörkret på natten. Vad gör du? Förmodligen får du en räkning som virvlar. Som regel kan du åtminstone glömma att reparera defekterna.

Har du tur, kan en seriös hantverkare enkelt reparera de misstag som har gjorts. I värsta fall riskerar du att behöva betala för att riva upp röran "Gamla Maid" kvar, bara att behöva betala fullt pris för det jobb som ska göras. Tänk på att lagstiftningen ställer ökade krav på kök och andra våtrum. Det kan vara dyrt om reglerna inte följs. Om du har valt en svart hantverkare har du lite att göra med ...

Guiden hjälper dig!

Förutom att innehålla en geografisk register över 5. 000 hantverkare, guiden kommer att vara en plats där konsumenten får råd om hur man väljer en hantverkare, ge svar på juridiska frågor, ge information om olika garantier och klagomålsförfaranden, samt tips för underhåll och renovering av boende. Handskriftsguiden bör därför bli en manual som kan användas aktivt när en hantverkare behöver ett jobb. På sikt står du långt starkare än om du har valt svart arbetskraft.

Branschorganisationer och husägareföreningar arbetar nu med att slutföra den första upplagan av Handyman Guide.Den första upplagan ska vara 200 000 exemplar och ska distribueras till och medlemmar av Huseiers Landsforbund, och för konsumenter som behöver en hantverkare.

Den första upplagan av Hantverkarguiden kommer att vara klar i december 1999.

Foto: Informationsbyrån för färg och inredning (IFI) / Camilla Delbekk

Beklagar? ?? Denna artikel är inte längre tillgänglig.

ADVERT

Mest populära