All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Bra verktyg är halva jobbet

I ett hektiskt vardag är det svårt att komma över alla uppgifter. Vår, sommar och höst kommer trädgården också. Något som gäller för de flesta av oss, eftersom 80 procent av befolkningen bor i en villa eller radhus med ett stort eller mindre trädgårdsområde.

Växter är dyra

Inte minst tar vattnet tid. Flera timmars trädgårdsslang hjälper ofta till att hålla gräsmattan och plantorna i ett respektabelt tillstånd. Detta har lett flera att överväga automatiska bevattningssystem.

-Många är trött på att bära kannor och flytta sprutor runt fastigheten, säger Øyvind Bøhlerengen i bevattning. nr.

- Eller de kommer helt enkelt ha en anläggning som säkerställer jämn vattenförsörjning oavsett vardag eller semester. Många investerar stora summor i anläggningar. Då är det dumt om växterna torkar ut första sommaren och måste förnyas följande år, säger Bohler Gens kollega Roar Bjerke.

Här finns flera användbara verktyg för trädgården

Vatten: Øyvind Bøhlerengen och Roar Bjerke bevattning. Nej, en automatiserad vattenanläggning är en billig investering för att spara dyra växter.

Montera dig själv

Många väljer ett så kallat droppsystem när de har en växt. Dessa är prissatta från några tusks. Det här gäller installationer som du kan installera själv.

- Dessa anläggningar är lätta att dölja i boet och sängen. Eller de kan begravas. För att ge jämnt vattenflöde är de anslutna till en automatisk styrning. Detta ger rätt mängd vatten. En stadig vattning där du vill ha det, och sparar också vatten när du använder en orm, säger Bjerke.

- Till dessa kan man också få så kallade pot dropp som kan placeras direkt i krukor och behållare på uteplatsen. Fördelen är att du får vattnet exakt vad du vill och inte överallt, säger Bøhlerengen.

Stort urval av verktyg

Det är självklart inte bara det som är tillämpligt. Gräsmattan måste klippas och buskarna är skurna. Goda verktyg för transplantation och grävning krävs. Löv bör samlas och tas bort. Quakes och kvast måste komposteras. Tvätten hör också till leksaken i trädgårdsperioden. En bra högtrycksspruta är ett effektivt hjälpmedel i många sammanhang.

Under de senaste åren har bekämpning av bruna naglar också blivit ett dagligt fenomen för många runt om i landet. Så småningom har ett bra urval av snigelfångare dykt upp som gör några av jobbet överflödiga. På dessa sidor kommer vi att visa dig ett urval av några av de verktyg som finns tillgängliga i handeln. De flesta av er hittar du i trädgårdscentra och hårdvaruaffärer i hela landet.

Konsumentinfo:

Stihl AS

tel: 33 42 05 05

www. stihl. nej

Gardena AS

tel: 64 83 40 50

www. Gardena. nej

Black & DeckerAS

tel: 22 90 99 00

www. Black Decker. nej

Fiskars AS

tel: 23 00 64 40

www.Fiskars. nej

GPP Norway AS (Stiga)

tel. 23 14 24 40

www. Stiga. com

Summershop

tel. 66 91 73 20

www. Summer butik. com

Solfang

tel. 97 57 45 56

www. solfang. com

Vatten

tel. 64 93 60 60

www. bevattning. nej

Agder Motor Center

tel. 37 05 91 90

www. snöslunga. com

Läs också:

"Vi visste en gång det här huset vi borde ha"

Efter impulsköpt tomt utrymme i två dagar måste Talmoen-familjen skynda sig för att hitta ett hus. Det erbjuder utmaningar.

ADVERT

Mest populära